Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.764
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.764
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

FTX, “Kaybolan” Paranın Peşinde

FTX

İflas bayrağını çeken FTX‘in yeni yöneticileri, borsadan kaybolan milyarlarca doların izini sürüyor.

FTX’in yeni ABD’li yöneticileri, aksiyon filmini aratmayan bir maceranın içerisinde. Hatırlayanlar olursa; 2000’li yılların başında çekilen Paranın Peşinde isimli sinema filminde, polislerin peşinde olduğunu bilen suçlu parayı gizlice birinin bagajına saklıyordu. Parayı eline geçiren tarafta ise değişiklik yaşanıyordu. FTX ve Alameda’nın ilişkisini buna benzetmek mümkün. Ortadan kaybolan milyarlarca doların peşine düşen FTX’in yeni yöneticileri de polis rolünde.

FTX, Kaybolan Paranın İzini Araştırmak için Adli Ekip Tuttu

İflas eden kripto şirketinin ABD’li yöneticileri, SEC’in icra bölümünün eski baş muhasebecisi tarafından yönetilen AlixPartners ekibini görevlendirdi.

FTX’in bir avukatı geçen ay iflas mahkemesinde yaptığı açıklamada mal varlığının önemli bir kısmının kayıp ya da çalıntı olduğunu söyledi. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, Wall Street Journal’a bu hafta yayınlanan bir röportajında FTX’ten ilgili bir ticaret şirketi olan Alameda Research’e gönderilen milyarlarca dolara ne olduğunu açıklayamadığını söyledi.

Wall Street Journal‘da yer alan habere göre konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, AlixPartners’ın kayıp dijital varlıkları tespit etmek ve kurtarmaya çalışmak için varlık takibi yapmakla görevlendirileceğini söyledi.

FTX, çöküşünden etkilenen bireysel ve kurumsal müşterilerin sayısının milyonları bulduğunu söyledi. Mahkeme belgelerine göre, sadece en büyük 50 alacaklının 3 milyar dolardan fazla borcu bulunuyor. Kayıp milyarların nereye gittiğini bulmak karmaşık bir görev olacak gibi görünüyor.

“SBF ve Meslektaşları Tehlikede”

FTX’in yeni atanan CEO’su John Ray, firmanın finansal raporlamasının güvenilmez olduğunu söyledi.

Konuşmasına devam eden Ray, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ve meslektaşlarını “potansiyel olarak tehlikede” olarak tanımladı. Ayrıca FTX’in müşteri fonlarının kötüye kullanımını gizlemek için yazılım kullandığını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir