Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından finanse edilen Finansal İstikrar Kurulu (FSB), merkezi olmayan finans (DeFi) için uluslararası düzenlemeleri zorlamaya başladı.
FSB, DeFi’nin finansal istikrar risklerine ilişkin bir rapor yayınlayarak, DeFi’nin geleneksel finanstan “önemli ölçüde farklı olmadığını” belirtti. Ayrıca FSB, DeFi’nin potansiyel kırılganlıklarını artırdığını savundu.
Bu potansiyel kırılganlıklar, yeni teknolojilerin kullanımı, yüksek derecede ekosistem bağlantıları ve düzenleme veya uyum eksikliği ile ilgili.
DeFi ile ilişkili finansal istikrar risklerinin gelişmesini önlemek için FSB, birden fazla yargı alanındaki DeFi düzenlemelerini değerlendirmek üzere küresel standart belirleyici kuruluşlarla işbirliği yapıyor. FSB, sabit paralar ve merkezi kripto varlık platformları da dahil olmak üzere DeFi kullanıcılarının giriş noktalarını araştırmaya karar verdi.
Ayrıca Regülatör, stabilcoinlerin yükselişinin DeFi çözümlerinin benimsenmesini artıracağını ve kripto varlıkların bir ödeme aracı olarak benimsenmesini kolaylaştıracağını öne sürdü.
FSB ayrıca, stabilcoinlerin likidite ve vade uyumsuzluğu sorunlarıyla ilgili olarak çok önemli bir odak alanı olduğunu belirtti ve DeFi ekosistemleri de dahil olmak üzere kripto endüstrisi için oluşturdukları riski izlemek için farklı stabilcoinlerin özelliklerini anlama ihtiyacını vurguladı.
Haber, bazı büyük stabilcoinlerin artan incelemesinin ortasında geldi. Blockchain altyapı platformu Paxos Trust, New York düzenleyicileri tarafından devam eden bir soruşturmanın ortasında Binance USD stablecoin ihraç etmeyi durduracağını açıkladı.
New York Finansal Hizmetler Departmanı, BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek Paxos Trust’a BUSD ihracını durdurmasını emretti.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.