Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.379
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.379
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Fransa, Kripto Firmalarını Lisans Almaya Zorlamak İstiyor

Fransa

Fransa mali piyasalar otoritesi (AMF) başkanı Marie-Anne Barbat Layani  yaptığı açıklamada, kripto şirketlerini ülkede zaten kayıtlı değillerse bir lisans almaya zorlamak istediğini söyledi.

Başkan Marie-Anne Barbat Layani, geçen yıl Fransız Senatosu tarafından önerilen ve kripto firmalarının 1 Ekim 2023’e kadar Avrupa Birliği’nin yeni Kripto Varlıkları Piyasaları (MiCA) yönetmeliğini dikkate alarak yasal bir tanım talep etmelerini zorunlu kılacak bir düzenleme öneriyor.

Barbat-Layani katıldığı etkinlikte yaptığı açıklamada, “AMF, parlamento gibi, kripto hizmetlerininln lisansız sağlayıcıları için zorunlu lisanslama rejimine hızlı bir geçiş çağrısında bulunuyor” dedi.

Binance de dahil olmak üzere bir dizi önde gelen şirket  AMF’ye kaydoldu. Kayıt, şirketlerin yönetişim ve kara para aklama karşıtı kurallara uygunluk kontrollerini içeriyor. Henüz hiçbir sağlayıcıya, Fransız yasaları kapsamında bir lisans verilmemiştir.

Hükümet Yasal Değişikliğe Karşı Çıktı

Le Figaro gazetesi için yayınlanan bir makalede Fransa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Denis Beau,  Terra-Luna ve kripto borsası FTX’in çöküşüne atıfta bulunarak, AB’nin MiCA yasasının 2024’te yürürlüğe girmesinden önce ülkede zorunlu lisanslamanın gerekli olacağını söyledi.

Senato’nun, ülkede faaliyet gösteren tüm kayıtsız kripto şirketlerinin lisans almasını gerektiren yasal değişikliğine Fransız hükümeti karşı çıktı.

Yasal düzenleme 17 Ocak tarihinde, Ulusal Meclis Finans Komitesi tarafından tartışılacak.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir