Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fon Yöneticisi: Altın Fiyatları Bu Gelişmeyle Fırlayabilir!

Altın fiyatları, yükselen enflasyondan güç alırken, enflasyonu dizginlemek için daha fazla agresifleşebilecek Fed nedeniyle de baskı altında kalıyor. Bu hafta Perşembe günü açıklanacak ABD TÜFE verisi Fed’in atacağı adımlar için önemli olduğundan altın yatırımcılar bu verilere odaklandı. Öte yandan şahin Fed’den korkmaya gerek yok diyenler de var. Incrementum AG’de fon yönetimi ve araştırmadan sorumlu Ronald-Peter Stoeferle, sallantılı bir ekonomi ve hisse senetlerine bağlı çok fazla hanehalkı servetiyle, piyasaların şahin bir Fed’den daha az korkması gerektiğini söylüyor. Ronald-Peter Stoeferle’in değerlendirmelerini ve altın için tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Ronald-Peter Stoeferle: Piyasa Fed’den çok fazla şahinlik bekliyor

ABD’de son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamlarına ulaşıldı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın ‘geçici enflasyon’ söyleminden vazgeçmesine neden oldu. Perşembe günü açıklanacak TÜFE rakamlarının da endişe yaratacak düzeyde gelmesi bekleniyor. Bu nedenle piyasalarda Fed’in bu yıl içinde 4 veya 5 faiz artırımı yapabileceği fiyatlanıyor. Bununla birlikte Ronald-Peter Stoeferle Salı günü verdiği bir demeçte, Federal Rezerv’in enflasyonu düşürmeye çalışırken bazılarının beklediği birkaç faiz oranı artışı yerine bir faiz artırımı olabileceğini söylüyor:

Enflasyon rakamları düşüyor. Bu yüzden faiz artırımı kampanyamızla aslında biraz daha zaman alabiliriz. Bunu ne kadar vurgulasam azdır: Bence piyasa Federal Rezerv’den çok fazla şahinlik bekliyor. Bu çok saçma! Fed’in tarihindeki en kısa ve en sığ faiz artırım döngüsü olacak.

“Halihazırda fiyatlanan faiz artırımları ile altın fiyatları yükselişe geçebilir”

Ronald-Peter Stoeferle, altın konusunda, kısmen değişen duygular konusunda iyimser görünüyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Herkes altından nefret ediyor. 2019 ve 2020’nin değerli metal için çok büyük yıllar oldu ve duygular yumuşadı. Halihazırda fiyatlanan faiz artırımları ile altın yükselişe geçebilir. Altın söz konusu olduğunda çok fazla karamsarlık görüyoruz, en yüksek ayı diyebilirim ve bu oldukça iyi bir kurulum.

Ronald-Peter Stoeferle ayrıca, kısmen jeopolitik risk ve sermaye harcama döngüsü nedeniyle petrolün varil başına 110 dolara kadar çıkacağını tahmin ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir