Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.895
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.895
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FOMO VE JOMO NEDİR?

FOMO Nedir?

FOMO: Fear of missing out. Yani birşeyleri kaçırma, eksik kalma korkusu anlamlarına geliyor.
Genellikle internetin sosyal akışını temel alan bu terim, internetten uzak kaldığında önemli bir şeyleri kaçırdığını düşünen ve bundan endişe duyan kişiler için kullanılırken kripto para piyasasında ise birilerinin bir birimi son derece överek çok yüksek yerlere geleceğinden bahsedip insanlara fırsatı kaçırma duygusunu aşıladıktan sonra çok zamansız ve yüksek seviyelerden ürünü alması halinde kullanılır.

FOMO aynı zamanda sosyal anksiyete olarak da tanımlanıyor. FOMO sahibi kişiler diğer insanların kendisinden daha eğlenceli bir yaşam sürdüğünü düşünüyor ve mahrum olduğunu düşündüğü bu yaşam stillerini takip etmeyi durduramıyor. Rekabet duygusunu tetikleyen bu paylaşımlara ayak uydurmak için girdiği arayışları takip etmekten kendisini alamıyor.

How Businesses are Making the Most of FOMO Marketing

İlk defa 2011 yılında bu kavramı ortaya atmış olan Caterina Fake’in bu konuyla alakalı şu sözleri dikkat çekici. “Dikkatimiz, merakımız kullandığımız sosyal ağların para birimi.”

FOMO duygusu gündelik hayatımızda duygusal açıdan birçok sıkıntıya sebebiyet vermesinin yanı sıra kripto para piyasalarında devreye girince maddi açıdan ciddi hasarlarada sebebiyet verebiliyor. Fırsatı kaçırma,kaybetme duygusu ne kadar bu işlerin içerisinde olursanız olun var olmaya devam edebiliyor.

Bu sürecin devam etmesi halinde kendinizi toparlamanız ve eğer mümkün olmuyorsa uzmanından destek almanızda fayda var. Aksi halde kazanmak için girdiğiniz piyasalardan çok büyük zararlar ederek hüsran ile ayrılmanıza sebebiyet verebilir.

JOMO NEDİR?

Jomo: Joy of missing out = Bir şeyleri kaçırma keyfi. Bu terim ise FOMO’nun tam tersi olarak, internetten, piyasadan uzak kaldığında olan bir şeyler kaçırmış olmaktan keyif alanları tanımlıyor.

Bu terimler, iki eski arkadaş olan Caterina Fake (FOMO) ve Read Anil Dash (JOMO) tarafından sırasıyla 2011 ve 2012 yıllarında ortaya atılmış. Günümüzde hemen hemen herkes JOMO’yu yaşamak isterken FOMO’da tutuklu kalıyor.FOMO ve FUD Nedir? | Kripto Fomo Fud İlişkisi | Coinrats Kripto Rehber

 

Sosyal medyada bir şeyleri kaçırmanın keyfini ifade eden bu kavram bizlere bir yandan gerçek yaşama, doğaya, sevdiklerimize ve başarı potansiyelimize dönmenin keyfini hatırlatıyor.

Öyle ki heyecan, mutluluk, güven gibi temel ihtiyacımız olan duygulara erişimimiz ancak JOMO ile mümkün oluyor.

Toparlayacak olursak

Bu iki kavramda hepimizin gün içerisinde yaşadığı duygulara verilen isimler. Bizlerin bu makaleyi okuduktan sonra yapması gerekenler ise şunlar;

Eksik olduğumuz konular varsa ekibimizin sizler için hazırlamış olduğu eğitim serisi sayesinde bu açıkları gidermek ve tam anlamıyla donanım sahibi olmak. Unutmayın ki en iyi yatırım, kendinize yaptığınız yatırımdır, eğitiminizdir. Bağlantıya tıklayarak eğitim serimize gidebilirsiniz.

FOMO’ya kapılıp bir anlık kaçırma duygusuyla elimizdekilerden olmayın ve JOMO’ya kapılıp piyasadaki tüm fırsatları elimizin tersiyle itmeyin. Her zaman yapmamız gerektiği gibi orta yolu, dengeyi sağlayıp o şekilde hareket etmeliyiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir