Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.999
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.999
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FOMC Tutanakları Açıklandı! Bir Sonraki Faiz Kararı Nasıl Olacak?

FOMC Tutanakları Açıklandı! Bir Sonraki Fiaz Kararı Nasıl Olacak?

FED, son FOMC toplantı tutanaklarında enflasyon risklerine vurgu yaptı ancak daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olmayabileceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıya ait tutanakları yayınladı. Yayınlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin çoğu Fed yetkilileri tarafından hala belirsizliğin koruduğunu ifade etti

Fed geçtiğimiz toplantıda politika faizini sabit tuttu.15 aylık faiz artırım sürecinde ikinci defa faizi sabit bırakmış oldu. Tutanaklara göre FOMC’nin enflasyon risklerine karşı ne kadar hassas olduğu açıkça görüldü. Özellikle, enflasyonun hala FOMC’nin hedeflerinin üzerinde seyretmesi ve iş gücü piyasasının sıkı kalmaya devam ettiği belirtildi..

FOMC

Ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda genişlediği belirtilen tutanaklarda, ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğuna dair görüş birliği olduğu da vurgulandı. Bununla birlikte, tutanaklarda, ekonominin belirsizliğini koruduğu belirtildi.

Tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin enflasyonun hala yüksek olduğunu ve daha fazla verinin gerektiğini belirttiğini ortaya koydu. İş gücü piyasasının sıkı olmaya devam ettiği, ancak talep ve arz dengesinin daha iyiye gittiği de tutanaklarda yer aldı.

Tutanaklara göre bazı üyeler, daha fazla sıkılaşma olması halinde ekonomiye yol açacağı zararları dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiği ve bu sıkılaşma sürecinin ne kadar devam edeceği konusuna odaklanılması gerektiği belirtildi.

Enflasyonun istenilen düzeye getirmek için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu yer aldı. Ayrıca enflasyonu düşürmek için daha fazla faiz artırımı olmayabileceği tutanaklarda yer aldı.

Açıklanan FOMC verilerinden sonra FED’in 1 Kasım toplantısında faizleri sabit bırakma ihtimali %91‘e yükseldi. Fed faizi sabit bırakması halinde son 3 toplantıda faizi sabit bırakmış olacak bu da kripto piyasasındaki sert rüzgarın biraz yumuşamasını sağlayabilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir