Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.873
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.873
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fitch, Türkiye’nin Not Görünümünü Negatiften Durağana Güncelledi!

fitch

Fitch (Fitch Ratings), dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olarak, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunun (IDR) görünümünü negatiften durağana çevirdiğini ve IDR’sini ‘B’ olarak koruduğunu duyurdu.

Kredi derecelendirme kuruluşunun Perşembe günü yayımlanan basın açıklamasına göre, bu görünüm revizyonu, yakın vadeli makro-finansal istikrar risklerinin azalması ve ödeme dengesi baskılarının hafiflemesi gibi daha geleneksel ve tutarlı bir politika yaklaşımının yansıması olarak değerlendiriliyor.

fitch

Açıklamada; Türkiye’nin seçimlerden sonra NATO müttefikleriyle ilişkileri geliştirmek için hızla harekete geçtiği, AB ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik müzakere sürecini canlandırma niyetinin sinyalini verdiği ve bölge ülkeleriyle ilişkilerini yeniden inşa etmeye devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, enflasyonu düşürmeye yönelik politika ayarlamasının etkisi, uzun vadeli başarısı ve boyutu hakkında hala belirsizlikler bulunduğunu da vurguladı.

Fitch aynı zamanda Türkiye’nin kreditör olarak güçlü yönlerini de öne çıkardı. Türkiye’nin düşük genel hükümet borcu, dış piyasaya erişim kaydı ve yönetilebilir borç geri ödeme profili gibi olumlu özelliklerine dikkat çekti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir