Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.165
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.165
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

First Citizens Bank, Silicon Valley Bank’ı Satın Aldı

First Citizens

Son zamanların en çok konuşulan bankası Silicon Valley Bank’ın, First Citizens Bank tarafından satın alındığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde büyük bir krize neden olan Silicon Valley Bankasının tüm mevduat ve kredilerinin First Citizens Bank tarafından satın alındığı açıklandı. FDIC’den yapılan açıklamaya göre, First Citizens Bank, Silicon Valley Bank’ın 17 eski şubesini ve tüm mevduat sahiplerini kendi bünyesine kattı.

Yapılan satın alım anlaşması Silicon Valley Bridge Bank’ın varlıklarının yaklaşık 72 milyar dolarlık kısmının 16.5 milyar dolarlık bir indirimle satın alınmasını içermekte.

Yapılan anlaşma ile beraber, Yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymet ve diğer varlıklar FDIC tarafından elden çıkarılması için kayyum bünyesinde tutulmakta . Buna ek olarak FDIC, First Citizens BancShares, Inc. adi hisse senetlerinde 500 milyon $’a kadar potansiyel değeri olan hisse senedi değer kazanma hakları aldı.

First Citizens Bankası, ABD’nin en büyük 30. ticari bankasıdır ve 10 Mart itibariyle 167 milyar dolar toplam varlığa ve 119 milyar dolar mevduata sahiptir. Satın alma işlemi, bankanın varlıklarını ve müşteri tabanını genişletmesine ve ulusal bir banka haline gelmesine yardımcı olacaktır.

Silicon Valley Bank varlıkları için iki ayrı açık artırma yapıldı. İlk açık artırma, geleneksel mevduat birimi için yapıldı. İkincisi, yüksek net değerli bireylere hitap eden özel bankası içindi. First Citizens Bankası, bu açık artırmalardan birinde teklif verdi ve sonunda Silicon Valley Bank’ın tamamını satın aldı.

Bu satın alma işlemi, First Citizens Bank’ın ulusal bir banka haline gelme hedefine ulaşmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, müşteri tabanını genişletecek ve varlıklarını artıracaktır. İlerleyen dönemlerde, First Citizens Bank’ın diğer satın alma işlemleri yapabileceği ve büyümeye devam edeceği beklenmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir