Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.051
% 6.47
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.051
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Filecoin Nedir? FIL Coin Nasıl Alınır?

Filecoin nedir? Filecoin, kullanıcıların merkeziyetsiz depolama alanları kiralamalarına ve satın almalarına olanak tanıyan bir blockchain projesidir. Bu makalede Filecoin nedir, ne sunar, FIL coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. coinmuhendisi.com olarak, projeyi merak eden okurlarımız için hazırladık.

Filecoin nedir?

Filecoin, merkezi bir sunucuya bağlı olmadan veri depolanmasına ve alınmasına imkân tanıyan bir blockchain ağıdır. Ağ, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışır. Bu nedenle, siber saldırılar ve devlet sansürü gibi dış faktörlerden etkilenmez. Ağın, FIL coin isimli yerel bir kripto para birimi bulunur. Bu kripto para, ağ içerisinde çeşitli kullanım durumlarına sahiptir ve platforma güç verir.

Proje, yazılımcı Juan Benet tarafından yönetilen Protocol Labs tarafından piyasaya sürüldü. Ağ, veri depolama işlemleri için Interplanetary File System (IPFS) isimli bir protokolü kullanır. Bu protokol, dağıtık yapıdaki merkeziyetsiz bir ağda veri depolama ve paylaşımını mümkün kılar. Proje, bu protokol aracılığıyla eşler arası (P2P) veri transferine imkân tanır.

FIL coin nedir? Ne için kullanılır?

FIL coin, Filecoin ağının yerel kripto para birimidir. Kripto paranın çeşitli kullanım durumları bulunur. FIL sahipleri, varlıklarını depolama alanlarını kiralamak veya satın almak için kullanabilir. Eşler arası veri transferlerinde işlem ücretleri FIL ile ödenir. Bunun yanında kullanıcılar, madencilik yaparak FIL kazanabilir. Ekosistem içerisinde madencilik; depolama alanı sunma, veri doğrulama ve arşivleme gibi işlemleri gerçekleştirme ile yapılır. Madenciler FIL ödülleri ve ödemeleri kazanır.

Yazının yazıldığı sırada FIL coin, 4,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 36. kripto para projesi konumundaydı. Buna ek olarak, 186,6 milyon FIL dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

Filecoin ağı, merkeziyetsiz ve dağıtık bir yapıdadır. Bu, ağı güvenli bir hale getirir ve siber saldırılar ile erişim engeli gibi sorunlara maruz kalmasını engeller. Kullanıcılar, ağa depolama alanı sunarak FIL token kazanabilir. Bu sayede, pasif gelir elde edebilirler. Bunun yanında kullanıcılar, bilgisayarları aracılığıyla veri doğrulama ve arşivleme gibi hizmetler vererek madencilik üzerinden token ödülleri elde edebilir.

Dezavantajları nelerdir?

FIL coin’in maksimum arzı sınırlandırılmamıştır. Bu, platformun isteği halinde arzın artabileceği anlamına gelir. Gelecekte çok fazla FIL piyasaya sürülürse, kripto paranın fiyatı düşüş gösterebilir. Kripto varlıklarının sanal cüzdanlarda tutulması siber saldırı ihtimalini artırır. Bu sorun, varlıkların bir donanım cüzdanına taşınmasıyla aşılabilir.

Filecoin nedir? FIL coin nasıl alınır?

Mevcut olarak FIL coin; Binance, Huobi, Coinbase, Kraken ve Kucoin gibi büyük ve güvenilir birçok kripto borsası tarafından listelenmektedir. Filecoin projesi ile ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir