Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.255
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.255
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Filecoin (FIL) Neden Yükseliyor?

filecoin

Filecoin için DeFi alanındaki yükseliş, Glif’in Liquid Staker platformu tarafından önemli bir ivme kazanıyor. Bu platform, FIL token sahiplerine varlıklarından getiri sağlama imkanı sunuyor.

İlk adımda, Multicoin Capital ve diğer VC’lerden 4,5 milyon dolarlık tohum finansmanı toplandı. Bu da Filecoin’in ağda veri depolama ve alma için ödeme yapan “gaz” tokeni FIL’den getiri elde etmeye yönelik araçların geliştirilmesine katkı sağladı.

CEO Jonathan Schwartz, bu finansmanın Liquid Staker’in likit staking tokeni iFIL’e odaklanan “likit kiralama” kurulumunu genişletmesine yardımcı olacağını belirtti. Şirket, büyük teknoloji yükseltmesine neredeyse bir yıl kala Filecoin’in en büyük DeFi protokolü olma hedefine doğru ilerlerken, depozitoda on kat artış hedefliyor. Bu artış aynı zamanda Glif kullanıcılarını iFIL tokenlerinin değer kazandığına bağlı olarak ödüllendirecek bir puan programının da temelini oluşturuyor. Bu puan programları, kriptoda token airdrobunun kısaltması haline geldi. Bu varolan durumu Glif için bir “geçici plan” olarak adlandırıyorlar.

Glif Nedir?

Glif, Filecoin için Ethereum’daki “likit staking”in yaklaşık eşdeğeri olan “likit kiralama” sunuyor. Her iki süreç de token sahiplerine kazanç sağlamak için bilgisayar ağlarından yararlanıyor.

Glif sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayınız.

Filecoin’in proof-of-stake fikir birliği mekanizması olmamasına rağmen, depolama sağlayıcıları ne kadar FIL teminatı verdiklerine bağlı olarak blok ödülleri alıyorlar. Glif’in amacı, FIL sahipleri ile depolama sağlayıcıları arasında bir köprü oluşturarak getiri isteyenlerin getiriyi sağlayanlarla iletişimini sağlamaktır. Şu anda, sahipler, yatırdıkları paranın makbuzunu temsil eden iFIL adı verilen bir türev token alıyorlar ve faiz ödemeleri arttıkça iFIL’lerinin değeri de artıyor.

Glif Neyi Amaçlıyor

Schwartz, hedeflerinin birkaç yıl içinde depolama sağlayıcılarına ulaştırılmış 100 milyon FIL’e ulaşmak olduğunu belirtti. Şu anda 1600 mevduat sahibinden kilitlenmiş 10 milyon token bulunuyor.

Büyüme stratejisinin başarısının bir kısmı, protokolün bu çeyreğin sonlarında başlatılması beklenen puan programına bağlı olabilir. Glif, kullanıcılara puan vererek ödül üretiminin ekosisteme ne kadar değer kattığına bağlı olarak daha fazla iFIL elde etmelerini sağlayacak.

CoinDesk ile paylaşılan bir blog gönderisine göre, daha fazla iFIL daha fazla puana eşdeğer olacak şekilde belirtildi. Blog yazısında;

“GLIF Protokolü, paydaşlarının onu yönetebilmesi ve yönetebilmesi için merkezi olmayan bir yapıya sahiptir.”

Bir kaynak, “geçici planın” kullanıcılara başlangıçta kaç tokenin airdrop yapılacağını puanlarla belirleyeceğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir