Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.167
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.167
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Fiji, Bitcoin Yanlısı Başbakan Sitiveni Rabuka’yı Seçti

Fiji

Yeni seçilen Bitcoin yanlısı bir Başbakan, Pasifik Adaları’ndan Fiji’de göreve başladı. Yeni lider Sitiveni Rabuka, 24 Aralık’ta Fiji’de göreve başladı.

Tongalı bir soylu ve Tonga parlamentosunun eski bir üyesi olan Lord Fusitu’a, komşu ülkesinden gelen haberleri twitter’da paylaştı. Fusitu’a, Rabuka’ya “Fiji’nin Tonga gibi Bitcoin yasal ihalesini nasıl yapabileceğini” adım adım açıkladığını ve 2023’te iki “Pasifik için Yasal İhale Kanunu” olabileceğini belirtti.

“Benimle görüşmek istedi ve geçen yıldan bu yana zoom aracılığıyla Bitcoin’i nasıl yasal ödeme aracı olarak kabul edebileceğini adım adım anlattık.”

Tonga’nın Bitcoin’i yasal bir ihale olarak tanıtma zaman çizelgesi halka açıktır ve Şubat 2023 gibi erken bir tarihte geçebilir. Fiji, konumu ve tarihi nedeniyle Tonga ile benzer ekonomik ve kalkınma zorluklarıyla karşı karşıya. Ancak, yaklaşık 900.000 kişilik nüfusuyla Fiji’nin nüfusu Tonga’nın dokuz katından fazladır.

Buna ek olarak Fiji, volkanik adalarda Bitcoin madenciliğini deneyebilir. Fusitu’a şöyle devam etti:

“Tonga gibi, kamulaştırılmış Bitcoin madenciliğini nasıl yapacağımızı, özellikle de jeotermal volkan madenciliğini nasıl yapacağımızı, böylece hem aynısını yapabileceklerini hem de sahip oldukları devasa hidro ve diğer yenilenebilir karaya oturmuş enerjilerini kullanabileceklerini düşünüyoruz.”

Fiji’nin 20 yıllık Ulusal Kalkınma Planı, 2030 yılına kadar adalardaki tüm enerjinin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini gerektiriyor. Ülkenin bu hedefe ulaşabilmesi için 120 MW’lık ek yenilenebilir enerjiye ihtiyacı var. Bitcoin madenciliği yenilenebilir enerji kazanımlarının kilidini açan bir kaldıraç olabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir