Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.267
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.267
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Robinhood Hisseleri Anlaşmazlığı Sürüyor

Robinhood Hisseleri

Hem BlockFi hem de FTX tarafından talep edilen son derece tartışmalı Robinhood hisseleri, mahkemeler gerçek sahibini belirlerken tarafsız bir komisyoncuya veya bir emanet hesabına aktarılabilir.

Dijital varlık kredisi veren BlockFi, kısa bir süre önce eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e, BlockFi’nin Alameda Research’e verdiği 600 milyon dolardan fazla kredi için teminat olarak gösterildiği iddia edilen hisseleri talep etmek için dava açtı.

Şu anda dondurulmuş olan 56 milyon Robinhood Markets hissesi yaklaşık 450 milyon dolar değerinde. Bu hisseler Bankman-Fried’in Antigua ve Barbuda’da kurulan ve Marex Capital Markets adlı bir aracı kurum tarafından tutulan holding şirketi Emergent Fidelity Technologies’e ait. Aracı kurumdan bir avukata göre, şirket mahkeme kararı çıkana kadar hisseleri elinde tutmaya devam edecek.

Robinhood Hisseleri Tarafsız Bir Komisyoncuya Beçebilir

İflas Yargıcı Michael Kaplan, anlaşmazlığa ilişkin yeni bir güncellemede, BlockFi’nin talebi üzerine 9 Ocak’ta hisselerin ABD’nin yargı yetkisi altındaki tarafsız bir komisyoncuya devredilip devredilmeyeceğini inceleyeceğini belirtti. Kaplan, avukatların rakip iddiaları analiz etmek için daha fazla zamana sahip olduktan sonra hisselerin kime ait olduğuna ilişkin soruları değerlendireceğini kaydetti.

FTX 23 Aralık’ta mahkemeden BlockFi’nin Robinhood hisselerini talep etmesini durdurmasını istedi. Şirket, hisseleri oldukları yerde tutarak, BlockFi, Bankman-Fried ve FTX alacaklısı Yonathan Ben Shimon’un da aralarında bulunduğu davacıların “düzenli bir talep sürecine katılabileceklerini” savundu. FTX, onaylanmaması halinde varlıkların kendi tarafındaki “kalış süresinin” uzatılmasını talep etti

Bu arada, eski FTX CEO’su tarafından verilen bir yeminli ifade, çok aranan Robinhood hisselerini satın almak için Alameda’dan 546 milyon dolar borç aldığını ortaya koydu. Fonlar Alameda Research tarafından hem Bankman-Fried’e hem de FTX kurucu ortağı Gary Wang’a satın alma işlemini gerçekleştirmeleri için ödünç verildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir