Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.453
% 3.69
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.453
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Fidelity, 34 milyon müşterisine Bitcoin’e yatırım imkanı sunmaya hazırlanıyor

Fidelity Investments, bireysel yatırımcıların platform üzerinden Bitcoin’e yatırım yapmalarına imkan tanıyacağı plan üzerinde çalışmaya devam ediyor.

En büyük kripto para birimine sıcak bakan dev finans şirketi, daha önce Bitcoin First adında bir yatırımcı raporu yayımlayarak kripto varlık alanında Bitcoin yatırımının öneminden bahsetti. Wall Street Journal haberine göre ise şimdi Fidelity, 34 milyondan fazla yatırımcısı için Bitcoin ticaretini başlatmaya hazırlanıyor.

Fidelity, yıllardır kripto varlık ile ilişki içinde olan bir finans kuruluş. Öyle ki 2018 yılında şirket, kurumsal yatırımcılar ve hedge fonların, platformu üzerinden Bitcoin işlemleri yapmalarına imkan tanımıştı. Bunun yanında Fidelity, yakında zamanda MicroStrategy (MSTR) ile ortaklık kurarak bir emelilik planı olan Bitcoin 401(k) planının piyasaya sürme planını açıkladı. Şirket, bu ürünle kurumsal müşterilerine sunduğu Bitcoin yatırımı imkanını tabana yaymak için harekete geçmiş oldu.

Diğer yandan Fidelity’nin Bitcoin planı, ABD kongresinden bazı kripto para karşıtlarının eleştirisine maruz kaldı. Fidelity’nin emeklilik planlarına Bitcoin seçeceğini eklemesi, eleştirmenler tarafından Bitcoin gibi henüz test edilmemiş ve son derece değişken bir varlığa uzun vadeli yatırım imkanı sunulması gerekçesiyle kınandı.

Bu eleştiriler ise Bitcoin’in tüm dünyada hem değer deposu olarak hem de para birimi olarak benimsenmesine rağmen yasa koyucuların hâlâ Bitcoin’i anlamakla uğraştığı şeklinde karşılık buldu.

Fidelity, Bitcoin’i ilk benimseyen kurumsal şirketler arasında

Diğer yandan Fidelity’nin kripto endüstrisiyle ilişkisi uzun yıllara dayanıyor. Bitcoin’i ilk benimseyen kurumsal şirketler arasında yer alan Fidelity, 2015 yılında Bitcoin madenciliğine giriş yaptı. Ayrıca o tarihlerde kripto para saklama hizmeti sunmaya da başladı. Bu hareketi 2020 yılında kurumsal müşterilere Bitcoin fonu sunması takip etti.

4,5 trilyon dolarlık fon yönetimi sağlayan deve finans şirketi, ayrıca bu yılın ilk çeyreğinde spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunsa da bu teklif, SEC tarafından reddedildi. Bunun üzerine Fidelity, Kanada’da bir spot Bitcoin ETF’sini piyasaya sürdü.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir