Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.531
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.531
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Dik ivmeli yükseliş trendine devam BIST 100, dün günü yüzde 3,63 artışla 3.649 puandan kapattı.

Endeks, yeni güne yüzde 1,64 oranında yükselişle 3.709 puandan başlayarak pozitif ivmesini devam ettirdi. Bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan sosyal konut projesi detaylarının Borsa İstanbul üzerinde etkisi izlenecek.

Yurt dışında ise ABD enflasyon verileri yakından takip edilecek. ABD’nin Ağustos ayı enflasyon verileri, TSİ 15.30’da açıklanacak. Düşüş beklentisi olan ABD verilerinin açıklanmasından önce piyasalarda iyimser bir hava söz konusu. ABD borsaları, dün günü ortalama yüzde 1 seviyesinde pozitif kapattı.

Sabah saatlerin Asya borsaları, artıda hareket ediyordu. Asya endeksleri arasında KOSPI, yüzde 2,5’in üzerinde yükselişle pozitif ayrıştı. Avrupa borsaları ise güne yatay bir açılışla başladı.

BIST 100 endeksi, güne 3.700 puan bandında başlarken açılışta öne çıkan sektörler, sigorta, teknoloji ve bankalar oldu. Spor endeksi ise yüzde 1,5’in üzerinde düşüşle Borsa Istanbul’da negatif açılış gerçekleştiren tek sektör oldu.

Güne hareketli başlayan hisseler

Borsa açılışına hisse bazında bakıldığında BIST 100’de yine ilk sıralarda bankaların ağırlıklı olduğu görülüyor. Vakıfbank (VAKBN), Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG), Halkbank (HALKB), Türkiye Garanti Bankası (GARAN) ile Aselsan (ASELS) en yüksek değer artışına sahip hisseler. Ziraat GYO (ZRGYO), TSKB (TSKB) ve Şekerbank (SKBNK) ise güne satıcılı başlayan hisselerin başında yer aldı.

Borsa İstanbul genelinde ise Royal Halı (ROYAL), Cosmos Yatırım (COSMO) ve Rodrigo Tekstil (RODRG), güne tavan fiyatından başladı. Anadolu Isuzu (ASUZU) ve Atlantis Yatırım (ATSYH), taban fiyattan güne başlarken bu hisseleri Beşiktaş (BJKAS), yüzde 6 bandında düşüşle takip etti.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir