Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.201
% 1.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.201
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FED Faiz Kararı Sonrası, Bitcoin’de Volatilite Yükselebilir!

FED

Amerika Birleşik Devletleri’nin merkez bankası (FED), bugün saat 21:00’da yılın son faiz kararını açıklayacak ve ardından FOMC basın toplantısı gerçekleşecek. Hem faiz kararının hem de basın toplantısının sonucuna göre, Bitcoin’de pozitif & negatif yönde, art arda yüksek fiyat hareketlilikleri görülebilir. Bu gibi önemli günlerde yatırımcıların, özellikle türev tarafında çok dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bitcoin geçtiğimiz yılın (2022) Kasım ayında 15 bin dolar ile ayı sezonunun en dip seviyelerini gördükten sonra, birkaç gün önce neredeyse 45 bin dolar seviyelerine yaklaşarak yatırımcılarını heyecanlandırdı ve ayı piyasasının sona erip, artık boğa piyasasının başladığını düşündürdü. Uzmanlar ise, FED faiz kararını ve sonrasında yapacakları basın toplantısındaki açıklamalarını takip ederek, geleceğe yönelik politikalarını analiz edecek ve önemli teknik seviyeleride baz alarak piyasalardaki pozisyonlarını değerlendirecek.

FED

Son haftalarda gelen sert yükselişlerin en önemli sebeplerinden birisi, şüphesiz; ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, 2024 Ocak ayında Spot Bitcoin ETF’lerini onaylayacağı söylentilerinin fazlaca yayılması ve dolayısıyla beklentinin çok artması. Çünkü bu, kripto para piyasalarına büyük bir yeni yatırımcı kitlesi getirecek. Ayrıca yine 2024 yılında Bitcoin Halving (yarılanma) olacağı için, yatırımcıların risk iştahı kabarıyor.

Tüm bunlara ek olarak, FED’in 2024 yılı içerisinde faizleri birkaç kez düşürmesi kuvvetle muhtemel. Düşük faiz ortamında, yatırımcılar genellikle kripto paralar ve hisse senetleri gibi, görece daha riskli olan varlıklara yöneliyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir