Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.818
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.818
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

FED Etkisi Analizi: “Bu Hafta Bitcoin O Rakamları Görebilir!”

Bitcoin fiyatı, 13 Temmuz’dan başlayarak yaklaşık bir haftalık bir yükseliş hareketi yaşadı. Şimdiyse, fiyatta geri çekilmeye yol açan satış aktivitelerinde bir artış yaşıyor. Şimdi, BTC kaderini ve belki de altcoin’ler için yön eğilimini belirleyecek bir seviyeye geldi. Bununla birlikte teknik göstergeler, piyasanın ‘kararsız’ bir resmini çiziyor. Bunun nedeni büyük ölçüde, 27 Temmuz’da gerçekleşmesi beklenen FED toplantısı.

Piyasanın mevcut davranış, daha önceki faiz artırımları göz önüne alındığında mantıklı geliyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, geçmişteki faiz artırımları, genellikle kripto para fiyatlarında bir çöküşe neden oldu. 13 Temmuz 2022’de FED, faiz oranlarını 75 baz puan artırmıştı. Ardından, BTC fiyatı %5 düşüş kaydetmişti. Bununla birlikte Bitcoin, onu 19.000 dolardan 24.000 dolara iten bir haftalık ralliyi tetiklemeyi başardı. Böylece, kısa vadeli kayıplarını nihayet dengeledi. Bu nedenle yatırımcıların 27 Temmuz’da piyasaların nasıl tepki vereceğine yakından dikkat etmesi gerekiyor.

Bitcoin fiyatı bir kırılmanın eşiğinde

Bitcoin fiyatı, 22 Temmuz’da 200 haftalık SMA’nın altına yakın günlük bir mum üretti. Bu gelişme, alıcılar arasında bir zayıflık olduğunu gösteriyor. O zamandan beri BTC %4 düştü ve şu anda 21.943 dolar civarında seyrediyor. Bu düşüşten bağımsız olarak, boğaların 30 günlük Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) 22.010 dolarda bulunması nedeniyle toparlanma şansı var. Bununla birlikte, 100 dört-saatlik Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) 21.562 dolarda bulunması da şansı artırıyor. FED’in faiz oranını 75 baz puan daha yükseltmek için devreye girmesiyle birlikte yatırımcılar oynaklık bekleyebilirler. 21.710 dolarlık kısa bir düzeltme beklenebilir. Ancak hızlı bir toparlanma yükseliş hissi uyandırmak zorunda.

Yukarıda belirtilen seviyeden sıçrama, %15’lik bir ralli anlamına geliyor. Bu ralli, 25.000 dolar seviyesine kadar bir yükseliş potansiyelini taşıyor. Bu seviyenin yerel bir zirve oluşturması, şu anki 24.276 dolarlık yerel zirveden daha yüksek. Bununla birlikte yatırımcılar, güçlü bir yükseliş durumunda bu hareketin 28.000 ila 30.000 dolarlık alana uzatılması için zihinlerini açık tutmalıdır. Öte yandan, Bitcoin fiyatının 21.710 dolarlık destek birleşmesinin altına düşmesi de mümkün. BTC’nin 19.657 dolarlık destek seviyesini tekrar ziyaret etmesi için iyi bir şans var. Bu seviyenin kırılması, BTC’nin likidite havuzunu 18.638 dolardan 19.286 dolara kadar yeniden test ettiğini gösterecektir. Bazı durumlarda, 17.605 dolardan düşük bir aralığın süpürülmesi de muhtemel.

Analist BTC fiyatını yorumladı

ARK Invest’in eski kripto para analisti Chris Burniske, Bitcoin fiyatını yorumladı. Burniske, haftalık Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) grafiklerini inceledi. Böylece, son haftalarda uzun süreli bir düzeltmeden toparlanan piyasanın hâlâ uygun bir durumda olmadığı sonucuna vardı. Analiste göre, BTC sadece 200 haftalık hareketli ortalamayı yakaladı. Ayrıca, bu seviyeyi geçememesi kripto pazarını bir dönüm noktasında bıraktı: yükseliş ya da geçici yenilgi. Burniske, görünüşe göre sahte bir çıkış yaptığımızı ve bir darbe beklememiz gerektiğini söyledi. Böylece, piyasa hakkındaki mevcut görüşlerini özetledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir