Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.755
% 4.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.755
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

FED Başkanı’ndan Altın ve Bitcoin’i Etkileyen Önemli Açıklama!

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Mart ayında faiz artırımına işaret etmesiyle Bitcoin fiyatı dakikalar içinde 45 bin doları aştı. Lider kripto para birimi, günün en düşük seviyelerinde işlem görüyordu, Fed’in makro volatiliteye eklediği yeni yorumlarla birlikte altın fiyatı eşliğinde güçlü bir şekilde sıçradı ve aşağıdaki saattik mumu kaydetti.

Fed açıklamalarına altın ve Bitcoin fiyatı olumlu tepki verdi

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Mart ayının sonlarında faiz oranlarının artırılacağını doğruladı. Gün içindeki açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Enflasyonun %2’nin oldukça üzerinde olması ve sağlıklı bir işgücü piyasası göz önüne alındığında, bu ay yapacağımız toplantıda faiz oranını artırmanın ihtiyatlı olacağına inanıyoruz. Mevcut koşullar altında, politika ayarlamasının sona ermesi hem faiz artırımı hem de Federal Rezerv bilançosu daralması gerektirecektir.

Powell, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi konuşmasından önce yaptığı sunumunda faiz artışına ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı Ukrayna halkını zor durumda bıraktı. Olaylar ABD ekonomisini de alt üst etti. O ülkedeki durumu dikkatle izlemeye devam edeceğiz. Para politikamız ayarlanıyor ve değişmeye devam edecek. Değişen ekonomik duruma uyum sağlamak. Varlık alımlarımız azaltıldı. Güçlü işgücü piyasası ve %2’nin oldukça üzerinde olan enflasyon göz önüne alındığında, bu ayki toplantımızda faiz oranlarını artırmanın makul olduğuna inanıyoruz.

Çalışanlar zor zamanlar geçiriyor

Powell, işgücü piyasasının “son derece sıkı” olduğunu ve Fed’in maksimum istihdam hedefine ulaşıldığını da ifade etti. Rapora göre, işsizlik oranları giderek düşüyor ve piyasa olumlu tepki verdikçe işçiler yeni pozisyonlar almak için istifa ediyor. Powell’un bu konuda paylaştığı veriler şunlardı:

İşgücü piyasası oldukça sağlam… 2021’de 6,7 milyon iş ekledi ve Ocak ayındaki büyüme de benzer şekilde önemliydi. İşsizlik oranı ciddi düşüş gösterdi. Ocak ayında, uzun vadeli normale göre sayı %4 idi. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) seviye tahminleri Afro-Amerikalılar ve Hispanikler gibi toplumun en yoksul üyeleri arasında da işgücü piyasasında iyileşmeler görüldü.

Yukarıdaki açıklamalar eşliğinde, Bitcoin (BTC), son 24 saatlik kazanımını %3 düzeyine ulaştırdı ve altcoin piyasası pozitif ivmeyi takip etti. Yazım sırasında, Bitcoin 44,152.25 dolar ve ons altın 1.927,31 TL’den işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir