Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.019
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.019
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Fed Başkanı Powell’ın CBDC Açıklamaları

Fed Başkanı,Jerome Powell,SEC,XRP,Fed Faiz,Powell Açıklama

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD’nin yakın zamanda bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) uygulamayı düşünmediğini vurguladı ve böyle bir sistemin bireylerin hükümet tarafından gözetimini içermeyeceği konusunda kamuoyuna güvence verdi.

Senato’nun para politikasına ilişkin oturumunda Powell, Fed‘in dijital dolar konusunda herhangi bir öneride bulunmaktan uzak olduğunu ve kullanıcı verilerine erişim sağlayacak bir sistem oluşturma niyetinde olmadığını belirtti. Amerikalıların bu konuda endişelenmelerine gerek olmadığını açıkça ifade etti.

Powell, Federal Rezerv’in dijital bir para birimi geliştirme yolunda ilerlemesi halinde, bireylerin hesaplarını yönetmek için mevcut bankacılık sisteminin kullanılacağını vurguladı. Tüm işlemlerin izlenebileceği bir devlet hesabı fikrine kesinlikle karşı çıkan Powell, böyle bir yaklaşımın ABD’de kabul edilemeyeceğini vurguladı. Bu tutumu, hükümetin dijital para birimi aracılığıyla kullanıcı faaliyetlerini izleyebildiği Çin ile karşılaştırdı.

ABD’li yetkililerin CBDC kavramını sadece incelediklerini ifade etmelerine rağmen, aralarında eski Başkan Donald Trump’ın da bulunduğu bazı Cumhuriyetçi politikacılar, hükümetin aşırı müdahalesi olarak algıladıkları bu yaklaşıma şiddetle karşı çıktıklarını ifade ettiler. Powell, dijital bir doların herhangi bir potansiyel gelişiminin, Federal Rezerv tarafından yönetilen bireysel hesaplardan ziyade bankacılık sistemini içereceğini yineledi.

Powell, Federal Rezerv’in dijital bir dolarla devam edebilmesi için Kongre ve Beyaz Saray’dan özel yetkilendirmelerin gerekli olacağını yineledi. Senato’daki oturum sırasında Senatör Cynthia Lummis’in sorusu üzerine bu pozisyon bir kez daha teyit edildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir