Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.653
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.653
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FBI, LinkedIn’in Kripto Dolandırıcılığı İçin Kullanıldığını Söylüyor

FBI, LinkedIn’in kripto dolandırıcılığı faaliyetlerinde kullanıldığını açıkladı.

CNB haberine göre FBI ve LinkedIn, site üzerinde kripto dolandırıcılığı yapan kişilerle mücadele etmek için birlikte çalışıyor.

FBI’ın San Francisco, Sacramento ve California saha ofislerinden sorumlu özel ajanı Sean Ragan’a göre dolandırıcılar, LınkedIn ve kullanıcıları için “önemli bir tehdit” oluşturuyor.

Dolandırıcılar, genellikle sahte bir profille kullanıcıların güvenini kazanıp, yüksek getiri vaadiyle yatırım yapmaları için ikna ediyor. Bunun ardından da kullanıcılar, kendi istekleriyle fonlarını dolandırıcılara aktarıyor.

CNBC’ye göre bir grup kurban, kayıplarının 200.000 dolar ila 1.6 milyon dolar arasında olduğunu söyledi.

LinkedIn yaptığı açıklamada, platform üzerinde son zamanlarda dolandırıcılık sayısında bir artış yaşandığını kabul etti.

“Üyelerimizi güvende tutmak için her gün çalışıyoruz. Bu çalışmalara sahte hesapları, yanlış bilgileri ve şüpheli işlemleri tespit etmek için savunma mekanizmalarına yatırım yapmak da dahildir”

Şirket 2021’de 32 milyondan fazla sahte hesabı platformdan kaldırdığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir