Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.710
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.710
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

77 Uzman: Bitcoin Aralık’ta Bu Seviyelerde Olacak!

Bitcoin, fiyatı 20.000 dolara yaklaştığı için Çarşamba günü başka bir ağır darbe aldı. Aynı gün ABD merkez bankası otuz yıldaki en büyük faiz oranı artışını açıkladı. Daha sonra BTC fiyatı diğer kripto para birimleriyle birlikte yükseldi. Ancak, Cuma günü, düşük seviyelerine tekrar geriledi. Bununla birlikte bir anketten, yıl sonuna kadar oldukça yüksek fiyatlar çıktı.

“Bitcoin, devam eden Tsunamiye rağmen gelgiti hala döndürebilir”

Kaosa rağmen, yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, kripto fon yöneticilerinin çoğunluğunun yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor. Fon yöneticilerinden bazıları, Bitcoin’in yıl sonuna kadar hala 100.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Araştırmayı, finansal hizmetler firması PricewaterhouseCoopers (PWC) yürüttü. Sonuçlara göre, ankete katılan kripto fon yöneticilerinin çoğu, lider kriptonun hala çukurdan çıkabileceğine inanıyor. Ayrıca, bu yılın sonuna kadar 75.000 ile 100.000 dolar arasında bir değere ulaşabileceğini öngörüyor.

PWC’ye göre, ‘4. Yıllık Küresel Kripto Hedge Fonu Raporu’, 77 uzman kripto hedge fon yöneticisiyle Nisan ayında yapılan bir ankete dayanıyor. Aynı zamanda yönetim altındaki toplam varlıklarının (AUM) geçen yıl 4 milyar doları aştığını da kaydetti.

Dünyanın dört büyük muhasebe firmasından biri olan PWC, daha önce de benzer anketler yaptı. Diğerlerinde olduğu gibi PWC, katılımcılardan Bitcoin’in 2022’nin sonundaki fiyatını tahmin etmelerini istedi. Çalışmanın yapıldığı tarihte kripto para piyasasında olumsuzluk hakimdi. Buna rağmen, hedge fon yöneticileri kripto konusunda şaşırtıcı derecede hevesli olmaya devam ediyor.

Çoğunluk boğa tahmini: BTC 100.000 dolar

PWC, ‘Kripto fon yöneticilerine, BTC fiyatının ve genel kripto para piyasası değerinin 31 Aralık 2022’de nerede olacağına dair tahminlerine katkıda bulunma fırsatı verdik’ dedi. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere BTC, 20.000 doların üzerine tutunmaya çalışıyor.

Bunula birlikte tahminlerin çoğu (%42), Bitcoin’in 2022’nin sonuna kadar 75.000 ile 100.000 dolar arasında görüyor. Diğer bir %35’lik kısım ise bu yılın sonuna kadar 50.000 ile 75.000 dolar arasına yerleştirdi.

Günlük grafikte BTC toplam piyasa değeri 405 milyar dolar | Kaynak: TradingView

Ankete katılanların çoğunluğu, kripto piyasasının toplam değerinin 1,5 trilyon dolardan daha yüksek olacağına inanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki PWC için küresel finansal hizmetler lideri John Garvey, Terra’nın son çöküşünün dijital varlıklarla ilişkili doğal tehlikeleri açıkça gösterdiğini belirtti. Garvey, “Piyasada oynaklık devam edecek, ancak olgunlaşıyor” dedi.

Bu arada, bir önceki yıl boyunca kripto para hedge fonlarının muazzam gelişimi oldu. Buna ek olarak, araştırma, Bitcoin’in hem kripto para hedge fonları hem de daha geleneksel fonlar içindeki hakimiyetinin devam ettiğini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir