Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.066
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.066
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Euro Bölgesi’nde rekor cari açık

Euro Bölgesi’nde cari denge Temmuz ayında rekor açık verdi.

Avrupa Merkez Bankasının bugün açıkladığı rakamlara göre cari denge Temmuz’da 19,9 milyar euro açık verdi. Temmuz’da ise 4,2 milyar euro fazla verilmişti.

Rekor orandaki cari açığın temel sebebi üretimdeki düşüş oldu. Bölge ekonomisinde büyük soruna yol açan enerji kıtlığı üretimin de rekor oranda azalmasına neden oldu. Banka verilerine göre üretim yani mal fazlası 383 milyar euro’dan 60 milyar euro’ya düştü.

Hangi kalemler ne kadar açık verdi?

Temmuz’da en çok açık 18 milyar euro ile mallar grubunda yaşandı. Alt kalemde ikincil gelir 15 milyar euro açık verdi. Hizmetler grubu 10 milyar euro, birincil gelir grubu ise 3 milyar fazla verdi.

12 aylık cari denge ne kadar oldu?

Temmuz 2021’e göre son bir yılda cari fazla 370 milyar euro’dan 63 milyar euro’ya geriledi. Bu rakam bölge GSYH’nin %0,5’ine tekabül ediyor.

Avrupa – Rusya gerilimi ekonomiyi zora sokuyor

Rusya’nın geçen ay bölgeye giden doğal gaz kanalını kapatmasıyla Avrupa’da enerji fiyatları görülmemiş seviyelere yükseldi. Özellikle elektrik kontratlarındaki artış bin euro’yu aşarak rekor seviyeye yükseldi. Doğal gaz tüketiminde bu kış oldukça zorlanması beklenen Avrupa ekonomisinde sanayi ve ticaret kaybına bağlı daralma olması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir