Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.570
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.570
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü son ayda beklentilerden iyi geldi, fakat resesyon endişelerini bastıramadı

Investing.com – Euro Bölgesi ve bölge ülkelerinden Almanya, Fransa ile İtalya’ya ait Ekim ayı PMI rakamları açıklandı.

Ekonomik büyümenin ana göstergesi olan PMI rakamları son ayda bölgede yükseliş gösterse de eşik altında daralma bölgesinde kalmaya devam etti.

Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü Temmuz’dan itibaren gerileme yaşıyor. Ekim ayında sınırlı bir toparlanma olan sektörde yüksem maliyetler ve bozulan beklentilerin negatif etkisi kendini hissettirmeye devam ediyor.

PMI raporunda salgın dönemindeki düşüş ayrı tutulduğunda üretim, sipariş ve hizmet tarafında yavaşlamanın etkisiyle 2013 sonrası en zorlu dönemin yaşandığına dikkat çekildi.

Almanya’da hizmet sektöründe son ayda bir miktar yükseliş görüldü. Maliyetlerin yüksek kaldığı sektörde son ayda beklentilerin Eylül’e göre daha az karamsar olması pozitif etki sağladı. Daralma yaşayan sektörde 28 ayın en düşük seviyesinin görülmesinin ardından Ekim’de sınırlı iyileşme gözlendi.

Fransa’da hizmet sektörü büyüme bölgesinde kalamaya devam etti. Fakat sektöre ait güven iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

İtalya’da daralma derinleşti. Hizmet PMI, Ocak 2021 sonrası en düşük seviyeye geriledi. İş faaliyetleri azalırken ekonomiye dair belirsizlik ise artış gösterdi.

Resesyon endişeleri yükseliyor

Son anketler ve zayıflayan veriler piyasalarda bölge ekonomisine dair resesyon endişesini yükseltti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde,  bölge ekonomisinde resesyon beklemediklerini, fakat en kötü senaryonun da hesaplandığını önceki toplantıda belirtmişti.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir