Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.992
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.992
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Etkisini Göstermeye Başladı: Gelirler Düşüyor, İşlem Ücretleri Azalıyor

Bitcoin Halving

20 Nisan’da gerçekleşen Bitcoin ödül yarılanması, sistemin madencilere verdiği ödülleri yarıya indirse de, Runes protokolüne olan ilgi ve onun getirdiği işlem ücretleri bu açığı kapatmıştı. Ancak mayıs ayıyla birlikte Runes ilgisi ve dolayısıyla işlem ücretleri de normal seviyeye döndü. 2024’ün ilk 4 ayında günlük ortalama 6 milyon dolar kazanan madenciler için bu rakam şu anda 3 milyon doların da altına inmiş durumda…

Runes protokolüne olan ilginin her geçen gün azalıyor olması Bitcoin madencilerinin zaten düşen gelirlerini daha da azalttı. Bitcoin ağındaki işlemlerin kabaca yarısı hala Runes protokolü bağlantılı olsa da, 23 Nisan günü 800 bin adet olan işlem sayısı şu anda 350 binin de altına indi.

Bu durum tabii ki işlem ücretlerine de yanısıdı. The Block’un verdiği rakamlara göre 40 dolara kadar çıkan işlem ücretlerinin 7 günlük hareketli ortalaması şu anda 10 doların da altına indi ve inmeye de devam ediyor. Halving’in bir sonraki gününde Bitcoin madencilerine toplamda 80 milyon dolar ödenmişti.

Tüm Zamanların En Düşük Seviyesi Geldi

Yine Block’a göre Bitcoin madencilerinin gelirleri terahash başına saniyede 0.048 dolara kadar düştü ki bu tüm zamanların en aşağı seviyesi oldu. Ancak şunu belirtmekte fayda var ki, bugün madencilerin blok başına kazandığı 3.125 BTC’nin değeri, 2013 yılında kazanılan 25 BTC’den çok daha yukarıda bulunuyor.

Dev Tesisler Yolda…

Halving öncesi binlerce makine satın alan ve yeni tesisler açan ve açmaya da devam edecek olan madenciler ise bu yarışta birbirlerini geçmek için mücadeleyi sürdürüyorlar. Bitfarms’dan RIOT’a ve Cleanspark’a kadar birçok madencilik şirketi 2024’ün 3. çeyreğinde teslimatı yapılacak binlerce cihaz ile yeni tesisler açacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir