Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.231
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.231
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum’un Bellatrix yükseltmesi gerçekleşti: Bazı teknik sorunlar dikkat çekti

Kripto endüstrisinde yılın en önemli olayına doğru adım adım yaklaşırken Ethereum’un Merge güncellemesinin ilk ayağı Bellatrix yükseltmesi yayına alındı. Ancak geliştiricileri, bazı ufak teknik sorunları gündeme getirdi.

Ethereum geliştiricileri, ağ birleşmesi öncesi Ethereum ağını güncellemeye hazırlayacak olan Bellatrix hard fork’unun başarıyla yayına aldı. Ancak yükseltmeden kısa bir süre sonra geliştiriciler aldıkları raporlarda bazı anormallikler farketti.

Bellatrix dağıtımı sonrası ağda kaçırılan blok sayısında yüksek oranlı bir artış kaydedildi. Bu, ağın doğrulama için sıraya konan işlem bloklarının kimliğini doğrulayamama sorunu olarak ifade edildi.

Teknik sorun hakkında açıklama yapan Ethereum geliştiricisi Martin Köppelmann, kaçırılan blok oranının yüzde 9’un üstünde olduğunu söylerken bu oranın geçmiş verilere göre ortalamasının yüzde 0,5 civarında olduğunu söyledi. Bunun kritik bir sorun olmadığını dile getiren Köppelmann, yine de üzerinde durulması gerektiğini düşünüyor.

Diğer yandan bu sorunun birleşme öncesi istemcilerini yükseltmeyen Ethereum node’lerinden kaynaklı olduğu düşünülüyor. Geliştiriciler ise bu sorunun üzerinde çok durmayarak son ağ birleşmesi öncesi hatanın ayıklanabilecek seviyede olduğunu düşünüyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ise yakın zamanda attığı tweet’te Bellatrix hard fork güncellemesinin, ana zincirin 13-15 Eylül’de planlanan birleşmeyi benimsemesine hazırlığı amaçladığı için önemli bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca Buterin, düzenli şekilde gerçekleştirdiği gönderilerde operatörlere Bellatrix yükseltmesi öncesi istemcilerini güncelleme çağrısında bulunmuştu.

Merge güncellemesine 1 hafta kaldı

En büyük ikinci kripto para Ethereum, şimdi hisse ispatı konsensüs mekanizmasına geçişe hazır durumda. Söz konusu güncelleme sonrası Ethereum ağının enerji tüketiminin ciddi oranda azalması, sürdürülebilirliğin artması, işlem hızı ve verimlilikte de bir artış bekleniyor.

Ethereum fiyatı ise dün 1.600 dolar bandına kadar yükseliş gördükten sonra ABD işlem saatlerinde satıcılı işlemlerin artışıyla dik ivmeli bir düşüş gördü. Dün 1,650 dolar seviyesinden başlayan satışlarla ETH/USD, günün ilk saatlerinde 1.500 doların altını kısa bir süre ziyaret ettikten sonra kısmi bir toparlanmayla 1.500 dolar bandına geri döndü ve şu an 1.520 dolar seviyesinde yatay hareket ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir