Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.710
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.710
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ethereum Vakfı, ‘Konsensüs Katmanı’ Yeniden Markanın İyiliği için ‘ETH 2.0’ı Öldürdü

Ethereum Vakfı, Konsensüs Katmanı’ Yeniden Markanın İyiliği için ‘ETH 2.0’ı Öldürdü

 Geliştiriciler için iyi haber şu ki, bir dahaki sefere birisi onlara Ethereum 2.0’ın ne zaman geleceğini sorduğunda, bir cevapları olacak: Asla.

Kötü haber mi? Nedenini açıklamak için biraz teknik bilgiler vermemiz gerekecek.

Bugün Ethereum Vakfı, blok zincirinin çekirdek geliştiricilerinin liderliğini takip ederek, “Ethereum 2.0” teriminin “konsensüs katmanı” lehine emekliye ayrıldığını duyurdu. Yeniden markalama, Ethereum 2.0 olarak adlandırılan şeyin tamamen yeni bir ağdan ziyade gerçekten bir ağ yükseltmesi olduğu gerçeğini yansıtıyor. Ethereum, iş kanıtından ziyade ölçeklenebilir bir hisse kanıtı zincirine geçiyor. Ağa bağlı yüksek güçlü bilgisayarların, kendilerine yeni ETH üretebilmeleri ve işlemleri doğrulamak için rekabet ettiği madencilik için de çıkış yolu bulundu. Ancak mevcut ağın bazı unsurları – özellikle yazılım istemcisi düzeyinde – tutulmakta ve daha yeni bileşenlerle birleştirilmektedir. Bundan böyle, ETH1 “yürütme katmanı” olarak bilinecek ve ETH2 “uzlaşma katmanı” olacak.
Yürütme katmanı, tüm akıllı sözleşmelerin ve ağ kurallarının bulunduğu yerdir, oy birliği katmanı, ağa katkıda bulunan tüm cihazların kurallara uygun hareket etmesini ve uymayanları cezalandırmasını sağlar. Konsensüs katmanı mevcut madencilik sisteminin yerini almaya hazır olduktan sonra, iki katman birlikte sadece eski Ethereum’da birleşecek.
Ethereum blok zincirindeki teknik gelişmeleri koordine ve finanse ederek yardımcı olan, kar amacı gütmeyen kuruluş Ethereum Vakfı’nın blog yazısında belirttiği gibi, bu değişim tamamen doğal olarak gerçekleşti.
Önceden Ethereum 2.0 olarak adlandırılan şeyin 0. Aşaması olan İşaret zinciri Aralık 2020’de yayına girdi. İşaret zinciri, Ethereum kullanıcılarının ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için akıllı bir sözleşmede (bir tür insanların uzun vadeli bir devlet tasarruf tahvili satın alması gibi) ETH’lerini kilitledikleri bir süreç olan staking’i koordine etmek için tasarlandı. Karşılığında, yatırımlarından getiri elde ediyorlar. Ancak İşaret zinciri, Ethereum 2.0’ın diğer unsurlarından çok önce hazırdı ve bunların tümü, vakfın “iş kanıtı zincirinde araştırma girişimlerinin yeniden canlandırılması” dediği şeyi harekete geçirdi. Sonuç olarak, geliştirici Danny Ryan, mevcut Ethereum istemci yazılımının mevcut ağdan uzaklaşmak zorunda kalmadan hisse kanıtına geçişi hızlandırması için bir yol önerdi.Aslında, Ethereum geliştiricileri, geçen yazdan bu yana, hisse kanıtı hareketinin özellikleri daha net bir şekilde odak noktasına geldiğinden, sessizce ETH2 terminolojisinden uzaklaşıyordu.Yol haritası açısından değişen bir şey yok. Ağ tıkanıklığını hafifletmek için stake etme ve parçalama hala yolda, ilki 2022, ikincisi bu yıl veya sonraki yıl için öngörülüyor. Ancak vakıf, yeniden markanın, ağın tamamen farklı olduğu izlenimini ortadan kaldırırken, insanları ETH’lerini ETH2 ile değiştirmelerini söyleyenler tarafından aldatılması gibi dolandırıcılıklardan kaçınması için yardımcı olacağını söylüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir