Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.296
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.296
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum Vakfı güncelleme tarihini resmi olarak açıkladı

Uzun süredir heyecanla beklenen Ethereum’un hisse ispatına geçişini sağlayacak güncelleme için kesin tarih, Ethereum Vakfı tarafından resmi olarak açıklandı.

Merge adı verilen güncelleme sayesinde Ethereum üretiminde yüzde 99 oranında daha az enerji harcanacak bir modele geçiş yaparak çevre dostu bir Blockchain haline gelecek. Yıllardır üzerinde çalışan projenin, Blockchain ağını daha verimli hale getirmesi beklenirken yol haritasına göre güncelleme adımları devam edecek.

Merge resmi sitesinde bildirildiği üzere ilk olarak 6 Eylül tarihinde Bellatrix adı verilen yükseltmeyle işaret zinciri etkin hale getirilecek. Merge güncellemesini tetikleyecek olan zorluk değerine ise 10 – 20 Eylül tarihleri arasında ulaşılması bekleniyor.

Ethereum gelişticileri tarafından yapılan açıklamada tüm testlerin başarılı şekilde tamamlandığı dile getirilirken sıradaki Merge güncellemesinin iki aşamada gerçekleşeceği aktarıldı. Buna göre ilk aşamada ağ yükseltmesi gerçekleşecek ve ardından ana katmanın iş ispatından hisse ispatına geçişi sağlanacak.

Güncellemenin başarıyla tamamlanmasının ardından hisse ispatı konsensüs modeline göre Ethereum sahipleri, Ether varlıklarını ağa kilitleyerek Ethereum işlemlerinin doğrulanmasını sağlayacaklar.

Mark Cuban, Ethereum için neden daha fazla yükseliş beklediğini açıkladı

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, yakın zamanda Fortune’a Ethereum için neden olumlu duygulara sahip olduğunu açıkladı.

Mark Cuban, hemen hemen herkesin fikir birliği içinde olduğu çevre dostu bir mekanizma olan PoS’a geçişin Ethereum fiyatı için son derece olumlu bir faktör olarak görüyor. Kısa vadede fiyatı etkisi konusunda temkinli olan Cuban, bir fiyat tahmini vermekten kaçındı. Ancak Mark Cuban, Ethereum ağını kullanmaya hevesli yeterli sayıda uygulamanın olacağına inanıyor.

Geçen seneden bu yana Ethereum hakkında olumlu görüşler sunan Mark Cuban, son zamanlarda bir Ethereum savunucu olarak öne çıktı ve Ethereum’un Bitcoin’den çok daha faydalı bir Blockchain olduğunu savunmaya devam ediyor.

Milyarder Yatırımcı, Bitcoin’i altın ile karşılaştırarak değer deposu olmaktan öteye gitmediğini düşünürken Ethereum’un diğer rakiplerini de eleştirmeye devam ediyor. Bu bağlam Cardano’yu hedefine alan Cuban, Dogecoin’in Cardano’dan daha faydalı olduğunu iddia ediyor.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum Vakfı tarafından yapılan resmi açıklamanın piyasa tarafından olumlu fiyatlanmaya başladığı görülüyor.

Ethereum, gün açılışından bu yana yüzde 3 yükselerek 1.700 dolar bandına geri döndü. Dünkü işlemlerde fiyatını 1.650 dolar üzerinde korumayı başaran Ethereum, geçen haftaki düzeltmenin ardından 1.550 dolar seviyesinde destek bulduktan sonra yeniden toparlanma sürecine girmiş görünüyor.

Son duruma göre Ethereum (ETH), en büyük 10 kripto para arasında en çok primlenen kripto para olarak devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir