Kriptolar:
32277
Bitcoin:
$97.851
% 4.46
BTC Dominasyonu:
%58.9
% 0.11
Piyasa Değeri:
$3.07 T
% 2.13
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 97.851
BTC Dominasyonu:
% 58.9
Piyasa Değeri:
$3.07 T

Ethereum Name Service (ENS) İstediği Yatırımın İki Katını Aldı

ethereum name servise

Ethereum Name Service’in (ENS) kurucularından biri olan Vitalik Buterin, platformun geliştirilmesinde hayati bir rol oynadı. Ethereum Name Service (ENS)’in yaratıcısı Nick Johnson, platformun oluşturulması için ne kadar fon gerektiğini belirlemede tereddüt yaşıyordu. Ancak Ethereum Vakfı’ndan hibe için talep ettiği rakamları sunduğunda, Vitalik Buterin istediği miktarın iki katını sağladı.

ETHGlobal etkinliğinde Cointelegraph’a özel bir röportajda Johnson, ENS’in kullanıcıların Web3 cüzdanları için insanlar tarafından okunabilen Web3 adresleri oluşturmasına olanak tanıyan bir proje olduğunu açıkladı. Bu, kripto para birimleri ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ile merkezi olmayan web siteleri için büyük bir gelişme anlamına geliyor.

Yazılım mühendisi olarak New Zealand kökenli Johnson, Ethereum’a ilgi duymadan önce Google’da çalışıyordu. Ethereum’un programlanabilir doğası, Johnson’ın platforma ilgi duymasının ana nedenlerinden biriydi. Bitcoin’in sadece para olmasıyla karşılaştırıldığında Ethereum’un sunduğu programlanabilirlik özelliği onu çekici kıldı, diye açıkladı.

Johnson, kişisel olarak Ethereum kodlama çalışmalarına başladıktan sonra, Ethereum altyapısındaki güçlü geçmişi ve araçlar Johnson’ın kendi Ethereum dizileri kütüphanesini oluşturmasını sağladı.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Ethereum’da Fiyat Nereye Kadar Düşebilir?


Dize, metni temsil eden bir programlama veri türüdür ve genellikle harfler, sayılar, semboller ve boşluklar içerir. Uygulama yazılımı mühendisi Jeffrey Jenkinson, dize manipülasyonunu yazılımdaki en karmaşık görevlerden biri olarak tanımladı.

Ethereum Vakfı, sonunda Johnson’ı işe alarak, ilk projelerinden biri olan isim hizmeti üzerinde çalışmaya başlaması için teşvik etti. Johnson, Ethereum altyapısındaki bir eksikliği gidermek üzere görevlendirildi ve EthSwarm ekibi için çalışırken içeriklerin adlandırılması gerektiğini fark etti.

Johnson’ın projesi, Ethereum Vakfı tarafından hibeyle finanse edilen ayrı bir organizasyon oluşturarak desteklendi. Johnson, küçük bir ekiple iki yıllık bir yol haritasını belirledi ve Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in müdahalesiyle proje daha da güçlendirildi.

Buterin’in desteği olmasaydı, ENS projesinin başarısız olabileceğini düşünen Johnson, Buterin’in müdahalesinin projenin başarısını sağlayan bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

ENS hizmetinin kullanıma sunulmasından bu yana, iki milyondan fazla ENS adresi kaydedildi. Ancak Johnson’a göre, bu ölçüm, kullanıcıların DNS adları yerine kripto adreslerini ne kadar sıklıkla kullandığını ölçmekte daha az önemlidir. Johnson, kullanıcıların tercihlerini ve benimsemeyi daha iyi anlamak için isim sayısı, kayıtlar ve yenilemeler gibi faktörlere odaklanmanın daha doğru olacağını belirtiyor.

Kayıtlı ENS adreslerinde kademeli bir artış beklenirken, Johnson ve ekibi hizmeti Web3 yardımcı programından yararlanabilecek ağlara taşımak için çalışıyor. Johnson, ENS’in, kullanıcıların yoğun olduğu yeni dağıtılmış içerik ağlarını desteklemesi gerektiğine inanıyor ve hizmetin, kullanıcıların erişilebilirlik açısından bu gelişmeyi elde etmelerine yardımcı olması gerektiğini vurguluyor.

ENS, önümüzdeki birkaç yıl içinde Ethereum katman-2 altyapısını kullanıma sunmayı planlıyor. Johnson, hizmetin daha kullanıcı dostu hale getirilmesini umuyor ve gelecekte ENS’in daha kolay entegrasyon ve kullanım imkanları sunacağını öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir