Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.827
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.827
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ethereum Mucidi Yeni Sharding Önerisiyle Geliyor: EIP-4844 Nedir?

Sharding, yani tek bir blok yerine birbirine bağlı alt Blockchain’lerin varlığı, yaklaşmakta olan Proof of Stake Ethereum (ETH) ağının en eksantrik yenilikleri arasında yer alıyor. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, mekanizmanın nasıl görünebileceğine dair başka bir senaryo öneriyor. Ayrıtılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Ethereum mucidinin sharding teklifinin amacı ne?

Veri lojistiğini düzenlemenin yeni bir yolu olan Proto-danksharding ile tanışın. Etehereum kurucusu Vitalik Buterin, Proto-danksharding fikrini, yani EVM tarafından yürütülemeyen blob taşıyan işlemlere odaklanan bir veri doğrulama senaryosunu Twitter hesabından paylaştı.

Proto-danksharding, her parça için ayrı bir teklif veren yerine yalnızca bir teklif sahibinin tüm işlemleri ve belirli bir yuvaya giren tüm verileri seçtiği bir parçalama tekniği olan danksharding’in yerini alacak şekilde ayarlanmıştır. Önerilen çözüm, bazı danksharding öğelerinin uygulanmasını içerdiğinden geçici bir değişken olabilir. Aynı zamanda, çok daha büyük bir blok boyutuna ihtiyaç duyduğu için veri kullanımının artmasına neden olur.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, ağın veri ve bellek depolama için çok büyük gereksinimleri önlemek amacıyla blob verilerini her 30 günde bir otomatik olarak silmeyi öneriyor.

Test net çalışır durumda ve mevduat sözleşmesi 30 milyar doları aştı

Ethereum ağı, birleştirmeye, yani Proof of Stake (PoS) konsensüsüne doğru tam teşekküllü geçişe biraz daha yaklaşıyor. Daha önce Coinmühendisi.com tarafından bildirildiği üzere, Ethereum (ETH) geliştiricileri çok istemcili bir test net olan Kiln’i başlattı. Klin, Birleştirme işleminden önceki son çok istemcili test net olacak. Ethereum’un (ETH) fırsatlarını test etmek için tasarlanan proje, ‘Gerçek dünya’ özelliklerini taklit ediyor.

Ethereum’un mevduat sözleşmesi kısa süre önce 10 milyon Ethereum stake ile önemli bir kilometre taşını aştı. Şu anda değeri, ilk 10’daki kripto para birimlerinin toplu piyasa değerine eşit olan 30 milyar doların üzerinde bulunuyor. Ethereum fiyatı ise yazının yazıldığı sıralarda, son 24 saat içinde %2,97 düşüşle 2.865 dolar seviyesinde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir