Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.410
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.410
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Ethereum Merge Tarihi Gas Ücretlerine Olumlu Yansıdı

Geçtiğimiz günlerde Ethereum geliştiricilerinin düzenlediği toplantıda kesin olmasa da Merge için bir tarih sinyali verilmişti. Bu tarih açıklamasından çok geçmeden gas ücretlerinde değişiklik hissedilmeye başlandı.

Blokzincir veri platformu olan Dune Analytics tarafından ortaya çıkan verilere göre, Ethereum’un yedi günlük ortalama gas ücreti bu yıl içinde en düşük seviyeye geriledi.

Geçtiğimiz yılın boğa piyasası sırasında, Ethereum ağı sürekli olarak ortalama 40 dolar gibi çok yüksek ücretlerle çırpınıyordu. Bu olay, Solana gibi alternatif platformların yükselişine yol açtı ve karşılanamaz hale gelmişti. En aktif kripto para birimlerinden biri olan ETH geçtiğimiz hafta önemli bir yükseliş yaşamasına rağmen, ETH gas ücretleri eskisi gibi yüksek seviyeleri görmedi.

Ethereum Merge Gas Ücretlerini Azaltacak Mı?

Ethereum Blockchain ağı, en aktiflerinden biri olması nedeniyle oldukça verimsiz bir hâle gelmiş durumda. Ancak Ethereum 2.0’a geçiş ile birlikte çok daha az enerji tüketecek olsa da gas ücretlerinde tam anlamıyla bir düşüş yaşanmayacağı kuvvetle muhtemel.

Bu ayın başlarında DeFi sorumlusu Vivek Raman, bahsi geçen ücretlerin fikir birliği mekanizmasının pek de bir işlevi olmayacağını açıklamıştı. Bu yüzden de kullanıcılar işlemlerinde daha az para harcamak için layer-2 çözümlerini kullanmak durumunda kalacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir