Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.125
% 3.91
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.125
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Danışmanlık Devi Uyardı: Bu 2 Altcoin’den Uzak Durun!

Danışmanlık devi The Motley Fool’daki analistler, yatırımcıları uyardı. Buna göre 2 altcoin projesinin gelecekte büyük düşüşlere sahne olması mümkün. Bu nedenle analistler, yatırımcıların bu kripto paralardan uzak durmalarının mantıklı olduğunu söylüyor.

Uzak durulması gereken 2 altcoin

Kripto para birimleri, gelişmekte olan heyecan verici bir varlık sınıfı. Ancak, her kripto para birimi kazançlı bir satın alma değil. Kripto yatırımcıları, “aya gitmeden” önce hangi kripto para birimini satın alacaklarına dair sürekli bilgi bombardımanına tutuluyor. Bu kapsamda The Motley Fool analistleri, kaçınılması gereken 2 altcoin projesini açıkladı. Uzak durun tavsiyesinin nedeni, fayda eksikliği, şüpheli değer ya da projenin eskimesi olabilir. Bahsi geçen kripto paralar, çoğu kişinin bildiği Bitcoin Cash ve Hex. Şimdi gelin, Motley Fool analistlerinin neden bu uyarıyı yaptıklarına bakalım. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, 2017 yılında Bitcoin’den yapılan bir hard fork sonucunda ortaya çıktı. Orijinal amacı, Bitcoin’in yüksek ücretler ve yavaş hızlar gibi bazı eksikliklerini gidermekti. Bununla birlikte, Blockchain teknolojisindeki yenilikler, Bitcoin Cash’in potansiyel olarak modasının geçmesine neden oldu. Bitcoin Cash ve Bitcoin arasındaki temel farklardan biri blok boyutunda ortaya çıkıyor. Altcoin projesinin blok boyutları Bitcoin’den 32 kat daha büyük. Düşünce, daha büyük blokların daha fazla veri tutabileceği yönünde. Ek olarak, blok boyutları daha verimli olduğu için işlem hızları daha hızlı ve ücretler daha düşük. İlk bakışta bunlar, Bitcoin Cash’in bir avantajı var gibi görünüyor. Ancak son yıllarda, yeni teknoloji, Bitcoin’i benzersiz kılan güvenlik ve merkeziyetsizliğinden ödün vermeden Bitcoin Cash kadar verimli hale gelmesine izin veriyor.

BTC bunu, Lightning Network adı verilen bir çözümle yapıyor. Lightning, Bitcoin işlemlerinin daha hızlı ve daha ucuza gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Lightning Network, işlemleri anda Bitcoin Blockchain’den ayrı ve toplu olarak işliyor. Token, geçen yıl boyunca %300’ün üzerinde büyüdü. Ayrıca, CashApp, Strike ve hatta Twitter gibi mobil uygulamalarla entegrasyonları yaptı. Böylece kullanıcı tabanını artırdı. Sonuç olarak, bu yeni çözümün, Bitcoin Cash’in tek kullanım durumunu sona erdirmiş olması mümkün. Montley Fool analistine göre, altcoin projesinin popülerlik ve değer açısından Bitcoin’i yakalayabileceğini ummak mantıksız. Bunun yerine ondan uzak durmak da fayda var. Bitcoin Cash, yazım sırasında gün içi %0,28 düşüşle 126,15 dolardan el değiştiriyordu.

Hex (HEX)

Piyasa değerine göre Hex, ilk 200 tokenin hemen dışındaki bir altcoin projesi. Özellikle sosyal medyada ve ötesinde çok fazla ilgi görüyor. Bu popülerlik, büyük ölçüde karizmatik kurucusuyla alakalı. Ayrıca, yatırımcıların Hex’i elinde tutarak edinebileceği yüksek getirileri öven kapsamlı reklamları sayesindedir. Reklam, “Hex, yalnızca ilk 2,5 yılda 10.000 kat artacak şekilde tasarlandı” diyor. Böyle cesur iddialarını ise Bitcoin’e 1 dolar yatırım yapmakla karşılaştırıyor. Analist, Hex web sitesinin “Bitcoin gibi ama daha iyi” olduğunu belirtmesi konusunda temkinli olduğunu söylüyor. Hex kullanıcıları esasen Ethereum’u bir cüzdan adresine gönderiyor ve karşılığında Hex tokenleri alıyorlar. Daha sonra bu tokenleri Hex Blockchain’e kilitleyebiliyorlar. Buna göre Hex, varlıkları stake etmenin yılda ortalama %38 getiri sağladığını ilan ediyor.

Bu, iddiaya göre, paralarını bir süreliğine kilitlemek için sahiplerine ödeme yapılan bir mevduat anlaşmasının Blockchain versiyonuna benziyor. Bununla birlikte, kazandıkları Hex varlıkları, istedikleri zaman Hex tarafından oluşturulabiliyor. Yani altcoin, doğası gereği enflasyonisttir. Buna göre, fayda veya gelir yaratma yolunda çok az şey sunar. Analist, yatırımcıların Ether’lerini bilinmeyen bir cüzdana göndermesini sevmediğini söylüyor. Ardından yatırımcıları uyarıyor: “Böyle yüksek verimli projeler, genellikle sürdürülebilir değildir ve dikkat etmek gerekir.” Hex, Eylül 2021’de vurduğu 0,50 dolarlık ATH’nin oldukça altında işlem görüyor. Bugün, tokenin değeri sadece 0,042 dolar. Bu endişelere ek olarak, basit bir fırsat maliyeti sorusu da var. Mevcut piyasa ortamında yatırımcılar, Bitcoin veya Ethereum gibi mavi çipli kriptoları, yüksek bir indirimle biriktirebiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir