Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.430
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.430
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ethereum Merge Sonrası ETH’de Neler Yaşanıyor?

Ethereum’da merakla beklenen Merge aşaması başarıyla geride bırakıldıktan sonra neler yaşandı?

Merge, Ethereum Blokchain’in PoS’a geçişindeki ilk adımı temsil ediyor. Ethereum’da madencilik için gereken hash gücü ihtiyacı artık ortadan kalkmış olsa da halihazırda geçmiş bloklar hakkında çalışmalar devam ediyor. Bu yükseltmenin ardından önümüzde 4 ana adım daha bulunmakta. Bu adımlar sırasıyla Surge (Kaynaştırma), Verge (Sınırlandırma), Purge (Temizleme) ve son olarak da Splurge (Tamamlanma) olarak tanımlanıyor.

Ethereum Merge Sonrası İşlem Ücreti Aynı

Merge, yalnızca ağın ölçeklenmesine yardımcı olmakla kalmayarak enerji tüketimini yüzde 95 oranında azalttı. Ayrıca, birleşme, madenciler için de önemli değişikliklere yol açtı.

AMBCrypto‘nun bildirdiğine göre, Proof of Work’ten (PoW) Proof of Stake’e (PoS) geçiş, sonrası ETH ihracı yılda yaklaşık 0,6 milyona düşecek ve 2,7 milyon ETH yakılacak. ETH enflasyonunda önemli bir düşüş yaşanırken dolaşımdaki ETH sayısı azalacak.

PoS’ta ETH arzı bugüne kadar 425 ETH’ye düştü, bu da ihraçta yüzde 98’lik bir düşüş olduğu anlamına geliyor. Ethereum hala PoW üzerinde çalışıyor olsaydı 21,117 yeni ETH yayınlanacaktı.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin kısa süre önce Ethereum’un Surge aşamasını geçtikten sonra işlem ücreti biraz düşebileceğini söyledi.

Ethereum (ETH) Fiyatı Ne Durumda?

Doların gücü artış gösterirken, Ethereum (ETH) fiyatı, birleşmeden bu yana yüzde 14,4 düştü. Haberin yazıldığı an itibariyle CoinGecko verilerine göre ETH fiyatı 1.327,35 dolar.

En büyük ikinci kripto para birimi geçen hafta piyasa değerinin yüzde 25’ini kaybetti. Bu, birçok kişinin, yatırımcıların “söylentiyi satın al, haberi sat” tetikleyicisi olarak tanımladığı şeye dönüştüğüne inanmasına neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir