Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.872
% 6.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.872
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethereum Menkul Kıymet Olamaz!

Ethereum Menkul Kıymet Olamaz!

Kripto para piyasasında dolaşan iddialara göre, SEC’in Ethereum’u menkul kıymet olarak sınıflandırmak üzere adımlar attığı ve Ethereum Vakfı’na yönelik bir soruşturma başlattığı konuşuluyor. Bazı kişiler, Ethereum’un Proof of Stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçişiyle birlikte bir menkul kıymet haline geldiğini savunurken, a16z’in küresel politika başkanı Brian Quintenz ise böyle bir durumun olası olmadığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 21 Mart

Quintenz, Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını vurgulayarak, kamuoyuna şu önemli noktaları hatırlattı:

– SEC, Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını ve kendi yetki alanının dışında olduğunu açıkça kabul ettiğinde, Ethereum Vadeli İşlem Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) düzenlenmiş menkul kıymet borsalarında işlem görmesine izin verdi.

– ETF’ler için bu onay kararı, Ethereum’un PoS mutabakat mekanizmasına geçişinden bir yıl sonra, Ekim 2023’te verildi. SEC’e göre, Ethereum’un bu tarihteki durumu da bir menkul kıymet değildi.

– SEC’in Ethereum’un düzenleyici durumu hakkında herhangi bir şüphesi olsaydı, ETF’yi onaylamazdı. Ayrıca, Ethereum bir menkul kıymet olsaydı, CFTC tarafından listelenen vadeli işlem sözleşmeleri yasa dışı olurdu.

– Ethereum bir menkul kıymet olsaydı, Ethereum Vadeli İşlemler ETF’si yasadışı bir araç olurdu ve SEC, yasadışı bir aracın ulusal bir menkul kıymetler borsasında işlem görmesine izin veremezdi.

– SEC’in Ethereum ETF’sini geciktirmesi veya reddetmesi durumunda, Ethereum’un kendi yetki alanı dışında olduğunu zaten piyasaya bildirdiği göz önüne alındığında, kullanabileceği bahaneler merak konusu.

Bu açıklamalar, Ethereum’un menkul kıymet olarak sınıflandırılmasıyla ilgili tartışmaları aydınlatmak için önemli bir perspektif sunuyor.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir