Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.986
% 6.65
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.986
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum İçin Dev Proje: Monad Nedir?

Monad

Monad merkezi olmayan, geliştirici odaklı bir Katman 1 akıllı sözleşme platformudur. Monad, kullanıcılara taşınabilirlik ve performans sunuyor.

Monad.xyz sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Monad

Taşınabilirlik

Monad, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) için tam bayt kodu uyumluluğu sunar , böylece Ethereum için oluşturulan uygulamalar kod değişikliği olmadan Monad’a taşınabilir.

Performans

Monad, 10.000 tps’lik verim, yani günde 1 milyar işlem sunarken, 1 saniyelik blok süreleri ve 1 saniyelik kesinlik sunuyor . Bu, Monad’ın çok daha fazla kullanıcıyı ve mevcut blockchain’lere kıyasla çok daha etkileşimli deneyimleri desteklemesine olanak tanırken işlem başına çok daha ucuz maliyetler sunar.

Monad’a Genel Bakış

Kullanıcı açısından bakıldığında Monad, Ethereum’a çok benzer şekilde davranır. İşlemleri imzalamak veya görüntülemek için aynı cüzdanları (örneğin MetaMask) veya blok kaşifleri (örneğin Etherscan) kullanabilirsiniz.

Monad

Ethereum için oluşturulan aynı uygulamalar, kod değişikliği olmadan Monad’a taşınabilir, bu nedenle Ethereum’daki favori uygulamalarınızın çoğunu Monad’da kullanabilmeniz beklenir. Monad’daki adres alanı Ethereum’dakiyle aynıdır, dolayısıyla mevcut anahtarlarınızı yeniden kullanabilirsiniz.

Monad’ı Ayıran Nedir?

  • Paralel Yürütme: Orijinal sıraya göre işlemeye devam ederken işi paralel olarak stratejik olarak yürütmek için birden fazla çekirdek ve iş parçacığı kullanma uygulamasıdır.
  • Süperskalar Boru Hattı: İş aşamaları oluşturma ve aşamaları paralel olarak yürütme uygulamasıdır.

Monad Nasıl Çalışır?

Test ağının yakın zamanda gelmesini bekliyoruz. Ethereum uyumlu cüzdanınıza uygun bir RPC URL’si ve ChainId ekleyebilecek ve Monad’ı diğer Ethereum uyumlu ağlarda olduğu gibi kullanmaya başlayabileceksiniz.

Monad Yatırımcıları

Yatırımcılar arasında PlaceHolder, Finality gibi dev şirketler bulunmakta.

Monad

Monad Kurucuları

Monad 3 kurucu tarafından kuruldu. Keone bir yazılım geliştiricisi ve blockchain araştırmacısıdır. Monad’dan önce, bir HFT ekibine liderlik ettiği Jump Trading’de sekiz yıl geçirdi. Keone, 2021’de Jump’ın kripto bölümüne katıldı ve blockchain araştırması ve dapp geliştirmeye odaklanan bir mühendis ekibine liderlik etti. Kurmuş olduğu bu altyapıya çok güveniyor.

Takım kendisinden bahsederken büyük bir özveri ile şu şekilde söylüyorlar:

Düşük gecikmeli programlama ve dağıtılmış sistem tasarımı konusundaki kolektif deneyimimiz, yüksek frekanslı ticaret, çekirdek cihaz sürücüleri ve fintech için kemer oluşturma performans sistemlerimiz altında on yıllardır süren derinlere dayanmaktadır.

Monad

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereum İçin Dev Proje: Monad Nedir?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir