Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.827
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.827
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

AB, Kripto Şirketleri Konusunda Geçici Anlaşmaya Vardı.

Avrupa Birliği, Kripto Şirketleri İçin Daha Sıkı Müşteri Hükümleri Üzerinde Geçici Anlaşmaya Vardı.

Onaylanırsa, önerilen kurallar kripto şirketlerinden 1.090 doların üzerindeki işlemler için müşteri hükümleri uygulamasını isteyecek.

Avrupa Konseyi ve Parlamentosu, yeni bir karşı para aklama paketi üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, kripto para firmalarına daha katı kurallar getirecek. Perşembe günü yapılan açıklamada, politika yapıcılar grubu, yeni kuralların “çoğu kripto sektörünü” kapsayacağını ve kripto firmalarının müşterileriyle ilgili daha titizlikle hareket etmelerini gerektireceğini belirtti.

İlginizi çekebilir: Donald Trump CBDC İhracına İzin Vermeyecek!

Geçici anlaşma şartlarına göre, kripto firmaları müşterilerinin en az 1.000 avro (1.090 dolar) değerinde işlem yapmayı amaçladığında, müşterilerine karşı daha fazla sorumluluk taşıyacaklar. Açıklamada, ayrıca kendine ait cüzdanlarla yapılan işlemlere ilişkin riskleri azaltmaya yönelik önlemler de bulunmaktadır.

Bu anlaşmanın onaylanması için ise Avrupa Parlamentosu’na sunulması gerekiyor. Açıklamada, “Onaylanması halinde, Konsey ve Parlamento’nun metinleri resmi olarak kabul etmeleri gerekecek; ardından bunlar AB’nin Resmi Gazetesi’nde yayımlanacak ve yürürlüğe girecek” ifadelerine yer verildi.

Salı günü, Avrupa Bankacılık Otoritesi ayrıca karşı para aklama ve terör finansmanı risk faktörlerini kripto sektörüne genişletti.

Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, bugünkü açıklamada geçici anlaşmanın AB’nin yeni AML sisteminin bir parçası olduğunu belirtti. “Bu, dolandırıcıların, organize suçların ve teröristlerin kazançlarını finansal sistem aracılığıyla meşrulaştırmak için hiçbir alanlarının kalmayacağını sağlayacak” dedi.

Geçen yıl, Avrupa Birliği resmi olarak Kripto Varlıklar Piyasası (MiCA) düzenlemesini kabul etti ve kripto düzenlemesinin kapsamı ve tanımları konusunda daha fazla açıklık getirdi.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir