Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.703
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.703
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Ethereum (ERC-20) Ağı Nedir?

Popüler kripto para birimi ve blok zinciri sistemi Ethereum , satın alınabilen, satılabilen veya takas edilebilen token kullanımına dayanmaktadır. Ethereum 2015 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri kripto para biriminin popülaritesinin arkasındaki itici güçlerden biri haline geldi. Ethereum sisteminde tokenlar, kuponlar, IOU’lar ve hatta gerçek dünyadaki somut nesneler gibi çok çeşitli dijital varlıkları temsil eder. Esasen, Ethereum tokenleri, Ethereum blok zincirini kullanan akıllı sözleşmelerdir.

ERC-20 Nedir?

En önemli Ethereum belirteçlerinden biri ERC-20 olarak bilinir. ERC-20 teknik standart olarak ortaya çıktı; Token uygulaması için Ethereum blok zincirindeki tüm akıllı sözleşmelerde kullanılır ve tüm Ethereum tabanlı belirteçlerin uyması gereken kuralların bir listesini sağlar.

ERC-20 bazı açılardan bitcoin, Litecoin ve diğer kripto para birimlerine benzer; ERC-20 tokenleri, değeri olan ve gönderilip alınabilen blockchain tabanlı varlıklardır. Birincil fark, kendi blok zincirlerinde çalışmak yerine, Ethereum ağında ERC-20 tokenlerinin yayınlanmasıdır.

TEMEL ÇIKARIMLAR

  • Ethereum olarak bilinen popüler kripto para birimi ve blok zinciri sistemi, satın alınabilen, satılabilen veya takas edilebilen token kullanımına dayanmaktadır.
  • Token uygulaması için Ethereum blok zincirindeki tüm akıllı sözleşmelerde kullanılan teknik standart olarak ortaya çıkan ERC-20, en önemli belirteçlerden biridir.
  • Maker (MKR), Basic Attention Token (BAT), Augur (REP) ve OmiseGO (OMG) dahil olmak üzere birçok tanınmış dijital para birimi ERC-20 standardını kullanır.

ERC-20 Ortak Bir Kural Listesi Tanımlar

Ekim 2019 itibariyle, Ethereum’un ana ağında 200.000’den fazla ERC-20 uyumlu token bulunmaktadır. ERC-20 hayati bir öneme sahiptir; tüm Ethereum token’larının uyması gereken ortak bir kurallar listesi tanımlar. Bu kurallardan bazıları, tokenların nasıl aktarılabileceğini, işlemlerin nasıl onaylandığını, kullanıcıların bir token hakkındaki verilere nasıl erişebileceğini ve toplam token tedarikini içerir. 

Sonuç olarak, bu özel belirteç, her türden geliştiricinin yeni jetonların daha büyük Ethereum sisteminde nasıl çalışacağını doğru bir şekilde tahmin etmesini sağlar. Bu, geliştiriciler için belirlenen görevi basitleştirir; Token kurallara uyduğu sürece, her yeni projenin yeni bir token piyasaya sürüldüğünde yeniden yapılması gerekmeyeceğini bilerek çalışmalarına devam edebilirler. Bu uygunluk da gereklidir; Ethereum’da verilen birçok farklı token arasında uyumluluk sağlar.

Neyse ki, token geliştiricilerin büyük çoğunluğu ERC-20 kurallarına uygun düştü , bu da Ethereum’un ilk coin teklifleri aracılığıyla piyasaya sürülen tokenlerin çoğunun ERC-20 uyumlu olduğu anlamına geliyor.

Maker (MKR), Basic Attention Token (BAT), Augur (REP) ve OmiseGO (OMG) dahil olmak üzere birçok tanınmış dijital para birimi ERC-20 standardını kullanır. ERC-20 jetonu olarak verilen herhangi bir dijital para birimini satın almayı planlıyorsanız, bu jetonlarla uyumlu bir cüzdanınız da olmalıdır. Neyse ki, ERC-20 tokenleri çok popüler olduğu için cüzdanlar için birçok farklı seçenek var.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Eğitim’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Ethereum (ERC-20) Ağı Nedir?” te bir düşünce

  1. Pingback: USD Coin (USDC) Nedir – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir