Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.926
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.926
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum “Dencun” Yükseltmesi 17 Ocak’ta Test Aşamasına Geçiyor

ProShares'dan Ethereum Vadeli İşlemleri

Ethereum’un resmi Github’unda duyurulan bilgiye göre, Ethereum’un yeni yükseltmesi “Cancun-Deneb” (Dencun), 17 Ocak’ta test sürecine alınacak. Yükseltme, Goerli test ağında başlayacak ve 30 Ocak’ta Sepolia’ya, 7 Şubat’ta ise Holesky’e entegre edilecek. Ethereum ekibi, Dencun’un ana ağda ne zaman uygulanacağı konusunda henüz bir tarih açıklamadı.

Dikkatinizi Çekebilir: Tron (TRX) Kurucusundan Solana Hamlesi

Bu güncelleme, ücretleri düşürmeyi, yeni köprü ve stake pool özelliklerini desteklemeyi ve akıllı sözleşmelerde kendi kendini yok etme işlemlerini sınırlamayı hedefliyor. Ethereum İyileştirme Teklifi (EIP) 4844, layer-2 roll-up ağları için “blob’lar” adı verilen yeni bir formatı tanıtarak işlem verilerini geçici olarak depolama imkanı sağlayacak.

Dencun ayrıca, geçici depolama sistemini içeren EIP-1153 ve ücretleri azaltmayı amaçlayan EIP-4788 gibi diğer önerileri de içeriyor. Bunun yanı sıra, EIP-6780 ile kendi kendine imha edilme özelliğini sınırlayarak, akıllı sözleşmelerin kodunu silme ve fonları dağıtan hesaba gönderme sürecini kontrol altına alacak.

Ethereum topluluğu, Dencun’un başarılı olacağına inanıyor. Yükseltmeler genellikle birkaç aylık test sürecinden sonra ana ağda kullanıma sunuluyor. Önceki Shapella güncellemesi, 7 Şubat’ta test edilmeye başlandı ve 12 Nisan’da ana ağda aktif hale getirildi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir