Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.909
% 6.14
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.909
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ethena, USDe’de Güvenliği Artırmayı Hedefliyor

USDe sentetik dolar ürününün güvenliğini arttırmayı hedefleyen Ethena, Bitcoin’i destekleyici bir varlık olarak bünyesine katarak bir nakit ve taşıma ticaret stratejisi benimsiyor.

Bu yaklaşım sayesinde platform, Bitcoin vadeli işlemlerini kısaltacak ve USDe tokenlerinden getiri elde etmek için fonlama oranlarından yararlanacak. Ethena, Ocak ayındaki kuruluşundan bu yana Ether (ETH) vadeli işlemlerini kısaltarak ve fonlama oranlarından yararlanarak yıllık %37 getiri elde etti.

Stratejisini çevreleyen eleştirilere rağmen, Ethena sürekli talep gördü ve 2 milyar doların üzerinde USDe token ihraç etti. İstikrarlı bir 1$ sabitini korumak için tasarlanan USDe, geleneksel sabit coinlere kıyasla farklı bir destek mekanizması sunuyor.

Bitcoin’in eklenmesiyle Ethena, kullanıcı getirilerini daha da artırmayı ve USDe ihracını genişletmeyi hedefliyor. Geliştiriciler, platformun delta hedging için yaklaşık 25 milyar dolarlık açık faizle Bitcoin piyasasından yararlanma kabiliyetinin ölçeklenebilirliği önemli ölçüde desteklediğini vurguluyor.

Destek varlıklarını çeşitlendirerek ve Bitcoin’in likiditesinden ve türev piyasalarındaki büyümeden yararlanarak Ethena, 10 milyar dolara doğru ölçeklenmeye devam ederken kullanıcıları için daha sağlam ve güvenli bir ürün öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir