Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.182
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.182
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Ethena Labs’in USDe Stablecoin’i Görüş Ayrılıklarına Sebep Oluyor

Ethena

Ethena Labs’ın USDe stablecoin’i, kripto yatırımcıları arasında Terra ekosisteminin çalkantılı geçmişini anımsatan tartışmalara yol açtı ve yüksek getiri önerisi konusunda görüş ayrılıkları yaşandı. Folkvang CEO’su Mike van Rossum, Ethena’nın getiri yaratma stratejisi konusunda temkinli olduğunu ifade ederek, “Pek çok şey ters gidebilir” dedi.

USDe stablecoin, tokenize edilmiş bir nakit ve taşıma ticareti yoluyla bir getiri mekanizması sunuyor, ancak karşı taraf riski ve potansiyel fonlama oranı tersine dönmeleri gibi zorluklarla karşı karşıya.

Ethena’nın kurucusu Guy Young, Terra’nın başarısız UST’siyle yapılan karşılaştırmaları “zayıf, yüzeysel bir argüman” olarak reddetti.

Ethena Labs, Şubat ayındaki halka arzından bu yana, kilitli toplam değerinin (TVL) sadece 60 gün içinde 178 milyon dolardan 2,3 milyar dolara fırlamasıyla ilgide bir artış gördü. Bununla birlikte, yaklaşık %37’lik yüksek yıllık getirinin cazibesi, çöküşünden önce Terra’nın UST’sindeki durumu anımsatarak endişeleri artırıyor.

Dolar ya da devlet borcu gibi varlıklarla desteklenen USDT ve USDC gibi geleneksel sabit coinlerin aksine USDe kendisini sentetik bir sabit coin olarak konumlandırıyor. 1 dolarlık değeri, finans çevrelerinde iyi bilinen bir yöntem olan nakit ve taşıma ticareti adı verilen bir finansal teknikle korunmaktadır.

Mike van Rossum, ticaretin kendisinin güvenli olduğunu vurguladı, ancak döviz sorunları ve değişken piyasalarda büyük alım satımların gerçekleştirilmesiyle ilgili potansiyel riskler konusunda uyardı.

Ethena Labs’ın USDe stablecoin’i dikkat çekmeye devam ediyor, ancak topluluk yüksek getiri stratejisi ve Terra’nın geçmişteki sorunlarının yankıları konusunda bölünmüş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir