Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.003
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.003
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Eski Twitter CEO’su, Popüler Altcoin’i Reddetti: Bu En İyisi!

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, lider altcoin Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’e verdiği yanıtta ETH’yi reddetti. İşte detaylar…

Jack Dorsey, lider altcoin projesini reddediyor

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) maksimalisti olduğunu bir kez daha vurgulayarak Ethereum’u reddettiğini söyledi. Konuşma, öncelikle Buterin’in “zengin insanlar/kuruluşlar tarafından düşmanca ele geçirilen sosyal medya şirketlerine” karşı uyarıda bulunmasıyla başladı. Dorsey, “Hiçbir bireyin veya kurumun sosyal medyaya veya daha genel olarak medya şirketlerine sahip olması gerektiğine inanmıyorum. Açık ve doğrulanabilir bir protokol olmalıdır. Her şey buna doğru atılmış bir adım,” ifadelerini kullandı.  

Ardından, DeSo adlı yeni bir Blockchain projesi araya girdi ve “bugün gördüğümüz sorunları sosyal medya ve verilerin merkezileştirilmesi ile çözdüğünü” savundu. Dorsey nihayet tam bir Bitcoin maksimalisti olarak çıkış yaparak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

ETH üzerine inşa ediyorsanız, çok olmasa da en az bir tek başarısızlık noktanız var ve bu nedenle benim için ilginç değil.

Bitcoin maksimalizmininin tarihi

Bitcoin maksimalistleri, dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin’in gelecekte ihtiyaç duyulacak tek dijital varlık olduğuna inanıyor. Maksimalistler, diğer tüm dijital para birimlerinin Bitcoin’den daha düşük olduğuna inanıyor. Maksimalist ideoloji, diğer kripto para birimlerinin 2009’da Bitcoin’i yaratan takma adlı Satoshi Nakamoto tarafından kurulan ideallerle uyumlu olmadığı görüşünde.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Jack Dorsey, 2016’dan bu yana BTC maksimalisti olarak karşımıza çıkıyor.  2014’ten Kasım 2017’ye kadar olan Bitcoin yatırımcıları öne çıkarken, Ethereum bunu değiştirdi ve 2017’den sonra Bitcoin ile tehdit edici doğrudan rekabet vizyonu olmaksızın, Tuur Demeester gibi birçok insan, sadece Bitcoin’in sürdürülemez olduğu yeni bir çağın başladığına işaret etti. Çünkü Ethereum’un programlama yetenekleri, Bitcoin’in yapamadığı şeyi, tamamen merkeziyetsiz borsaları yarattı. Demeester, Bitcoin maksimalizmini resmi olarak ölü ilan ettiği için tepki aldı, ancak bu yıl Bitcoin Magazine konferansında geri getirildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir