Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.379
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.379
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Enflasyon Yasası Tesla için 30 milyar dolar değerinde olabilir – Morgan Stanley

Bir Morgan Stanley analisti, firmanın 10. yıllık Laguna konferansının ardından Tesla (NASDAQ:TSLA) hisselerini değerlendirdi.

Analist, yatırımcılara Tesla ve FREYR Battery (NYSE:FREY) hisselerini “kanaatle” almalarını/artırmalarını öneriyor.

“Tesla, küresel pil tedarik zincirinin sanayileşmesinden faydalanmanın ucuz (evet, öyle dedik) bir yolu. Bize göre TSLA’nın IRA’nın ima ettiği muhtemelen on milyarlarca vergi kredisine ihtiyacı yoktu ve dahası, Tesla dünyada yeni giga-fabrikalar açabilecek ve hemen pozitif FAVÖK üretebilecek tek şirketlerden biri olabilir.”

Analist, Enflasyon Azaltma Yasası’nın (IRA) geçmesinin Tesla için neredeyse “fazla iyi” olabileceğini de sözlerine ekledi. Morgan Stanley (NYSE:MS), Tesla’nın 2030 yılına kadar ABD’de 3,1 milyondan fazla elektrikli araç üretebileceğini tahmin ediyor.

“Birim başına 10 bin dolarlık IRA desteği varsayımı, şirket için 30 milyar dolar civarı değerde olabilir, bu da FY30 için 65 milyar dolarlık FVÖK’ümüz için yaklaşık %50 artış potansiyeli taşıyor.”

Morgan Stanley Tesla hisseleri için “ağırlık artır” notuna ve hisse başına 383 dolar fiyat hedefine sahip.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir