Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.752
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.752
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Endonezya’da 10 Bitcoin Madenciliği Firmasına Ceza!

Intel Bitcoin Madenciliği

Endonezya’nın Kuzey Sumatra bölgesi, polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda çoklu Bitcoin madenciliği faaliyetlerini düzenleyenleri yaklaşık 1 milyon dolarlık elektrik hırsızlığıyla suçladı. Operasyon kapsamında 1.134 Bitcoin madencilik makinesi, 11 metre elektrik kablosu ve bilgisayar ekipmanına el konuldu. Toplam kaybın 14.4 milyar Endonezya rupisi olduğu tahmin ediliyor.

Dikkatinizi Çekebilir: FTX CEO’su Sam Bankman-Fried İkinci Yargılamadan Kurtuldu!

Operasyonu yönetenlerin, Bitcoin madenciliği için güç sağlamak amacıyla elektrik devreleriyle oynadığı belirtildi. Kuzey Sumatra Polis Şefi Irjen Agung Setya Imam Effendi, yapılan elektrik hırsızlığına dair, “Elektriğin doğrudan direkten alındığı ve içeriye kanalize edildiği üst kısmı almışlar.” dedi.

Bu gelişme, Çin’de bir hükümet yetkilisinin Bitcoin madencilerinin elektriğe erişimini kolaylaştırdığı iddiasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının ardından geldi. Yi Xiao‘nun 2017-2021 arasında 2,4 milyar Çin yuanı (329 milyon dolar) tutarında Bitcoin madenciliği işlettiği ve Fuzhou şehrinin tüm elektrik arzının %10’unu tükettiği belirtiliyor.

İçeriklerimiz yayınlandığı an haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir