Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.173
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.173
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

“En Kötüsü Geliyor” 2 Analist: Bitcoin Temmuz-Ağustos’ta…

FS Investments Baş Piyasa Stratejisti Troy Gayeski, Bitcoin ve altcoin’lerin daha büyük bir satış dalgası ile karşılaşacağına inanıyor. Bu sırada Ethereum (ETH) için en kötü zamanların Temmuz ve Ağustos aylarında görüleceğini düşünen bir uzman var. İşte detaylar…

Bitcoin için satış baskısı devam mı ediyor?

FS Investments Baş Piyasa Stratejisti Troy Gayeski, para arzındaki büyüme negatif giderse, kripto para birimlerinin daha fazla satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceğine inanıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) bilançosunu küçültmesi, Bitcoin için büyük bir düşüş katalizörü olacak. Gayeski, “Asla kaybetmeye tahammül edebileceğinizden daha fazla kriptonuz olmamalı” dedi.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin, Salı günü ABD hisse senetleriyle birlikte son kazançlarını kaybettikten sonra şu anda 20.000 dolar seviyesinin biraz üzerinde el değiştiriyor. Yine de, Gayeski’ye göre kripto, önümüzdeki dört yıl içinde potansiyel olarak beş kat artabilecek varlık sınıflarından biri.CoinGecko verilerine göre, şu anda Bitcoin rekor seviyesinden yüzde 70’ten fazla düşüş kaydediyor.

Uzman: Piyasa bir başka düşüşe hazır olmalı

Ethereum’un en son çöküşü, özellikle piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimi 1.000 dolar eşiğinin altına düştüğünde, piyasadaki tüm yatırımcılar arasında korku yarattı. Bazı yatırımcılar ETH’nin henüz dibe vurmadığına ve piyasanın başka bir düşüşe hazır olması gerektiğine inanıyor. Pangea Fund’ın kurucu ortağı Daniel Cheung, Temmuz veya Ağustos’un kripto para birimi için en kötü aylar olabileceğine inanıyor. Fon yöneticisine göre kripto endüstrisi, enflasyon gibi makro eğilimleri takip ettiğinden, piyasa şu anda “makro ticaret” modunda. Ethereum, Nasdaq ile 0,8 korelasyonda işlem görüyor.

Bu, kripto para biriminin, Fed’in artan şahinliği ve enflasyonun beklenmedik bir şekilde yüksek olması göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç ay içinde iyileşmesi olası olmayan geleneksel piyasalardaki eğilimleri neredeyse “kör bir şekilde” takip ettiğini gösteriyor.  Cheung ayrıca, Ethereum’un Nasdaq üzerinde likit bir bahis olacağını düşünüyor. Yani yatırımcıların, piyasadaki hareketlerini neredeyse kopyalayan kripto para birimi aracılığıyla geleneksel piyasaya maruz kalabileceklerini sözlerine ekliyor. Nasdaq ile yüksek korelasyon nedeniyle Cheung, piyasalar artan oranların baskısını ve sürekli enflasyon baskısını ve hatta olası bir durgunluğu hissettiğinde ETH’nin onu izleyeceğine inanıyor.

Şu an itibariyle, hisse senetleri piyasası son rekoruna göre yüzde 30 civarında düşüş gösterirken, daha da belirsiz bir ortamda kaydedilen 2008 rekorundan yüzde 45 kaybetti. Bu durum, Cheung’u önümüzdeki aylarda veya bir sonraki faiz artırımından sonra önemli bir düşüş için yer olasılık olduğuna inandırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir