Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.025
% 4.03
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.025
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Elrond (EGLD) Nedir?

Elrond, veri parçalama yöntemi kullanarak son derece hızlı işlem gerçekleştirebilen blockchain protokolüdür. Proje kendini FinTech, merkeziyetsiz finans ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojileri içeren, yeni nesil internet ekosistemi olarak tanımlıyor.

Akıllı sözleşme yürütme platformunun; saniyede 15 bin işlem kapasitesi, altı saniyelik gecikme ve 0,001 ABD dolar tutarında işlem maliyetine sahip olduğu bildiriliyor.

Blockchain üzerinde, ağ ücretlerinin ödenmesi, stake işlemleri ve doğrulayıcıların ödüllendirilmesi için eGold veya EGLD olarak bilinen yerel token varlığına sahip.
Ağ, ölçeklenebilirlik sorununu çözmek ve Ethereum, Zilliqa veya Polkadot gibi diğer blokzincirlerle rekabet etmek için tasarlanmıştır.

Elrond (EGLD) Nasıl Çalışır?

Elrond, Dapp ve akıllı sözleşmelerle desteklenen dijital varlıkların geliştirilmesi için kapsamlı bir yazılımdır. Elrond, ortamı geliştiriciler ve kullanıcılar için ölçeklendirmek amacıyla defterdeki artan sayıda uygulama ve işlemi desteklemek için ağın altyapısını bölen bir işlev olan Adaptive State Sharding kullanır.

Elrond, geleneksel PoS protokolünün bir varyasyonu olan Secure Proof of Stake konsensüs mekanizmasını kullanır; bu mekanizma, ağın parçalama ile bölünen tüm parçalarının defter üzerinde işlevsel bir platforma bağlanmasını sağlar. Geliştiriciler, ürünler ve hizmetler gibi hareket eden merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmak için Elrond Integrated Development Environment’ı kullanabilirler.

Secure Proof of Stake konsensüs mekanizması, parçalama ile ayrılan tüm parçaları bağlamak için ağı çalıştıran düğümleri senkronize eder. Parçalama sayesinde Elrond, saniyede en az 12.500 işlem gerçekleştirebilir.

Elrond (EGLD) Ekosisteminde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Elrond ekosistemi, stablecoin’ler, cüzdanlar, doğrulayıcılar ve ödeme sağlayıcılar da dahil olmak üzere 100’den fazla projeyi bünyesinde barındırmaktadır.

Elrond, Orion ve Reef gibi merkeziyetsiz finans projeleriyle de entegre olurken, blok zinciri üzerine inşa edilen diğer projeler arasında UTU ve ARPA yer alıyor.

Elrond’u Benzersiz Yapan Nedir?

Elrond, düğümlerin işlemleri ve ağ işlemlerini her seferinde bir parçayı çözerek doğrulayabilmesi için ağı daha küçük parçalara ayıran Adaptive State Sharding parçalama sistemi kullanması bakımından benzersizdir. Bu sistem, ağın düşük ücretler talep ederken saniyede binlerce işlemi gerçekleştirebilmesini sağlar.

Elrond projesi, merkeziyetsizlik ve ölçeklenebilirliğin blok zinciri altyapısının ayrılmaz özellikleri olduğu yeni bir dijital ekonomi yaratmayı hedefliyor. Elrond, kullanıcıların yeni varlıklar, merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasına ve düşük maliyetle işlem yapmasına olanak tanıyor. Proje, ölçeklendirmeyi mümkün kılarken, kullanılabilecek üç programlama dili sunması ve kurumsal düzeydeki Dapp’ları desteklemesiyle de benzersizdir.

Elrond (EGLD) Kurucuları Kimlerdir?

Elrond Network, 2017’de, Beniamin ve Lucian Mincu kardeşler ile Lucian Todea tarafından kuruldu.

Mincu kardeşler, teknoloji alanındaki girişimleri ve iş deneyimleriyle biliniyor. İki kardeş daha önceden ilk token arzı (ICO) projeleri hakkında bilgi portalı olan ICO Market Data’yı kurdu.

Ayrıca ikili yine dijital varlık yatırım fonu MetaChain Capital’i kurdu. Şu an aynı zamanda Elrond Network CEO’su olan Beniamin Mincu, daha önce Nem Core’da çalıştı.

Diğer kardeş Lucian ise daha önce Uhrenwerk 24, Cetto ve Liebl Systems şirketlerinde mühendis olarak çalıştı. Lucian Todea ise Soft32 şirketinin kurucusu ve CEO’su olarak tanınıyor. Ayrıca Todea mobil ödeme uygulaması mobilPay’in de ortağıdır.

Elrond (EGLD) Yol Haritası Nasıldır?

Önemli başarılar:

* İlk olarak, durum paylaşımı ile canlı blok zinciri mimarisi
* 15.000 TPS(ölçekler > 100kTPS), 6 sn gecikme, 0,001 USD/tx
* Maiar Uygulaması: satın alın, saklayın, kazanın, EGLD, BTC, ETH, BNB ödeyin
* Akıllı Sözleşmeler, Stake & Delegasyon, Tokenler
* Trial of Bits ve diğerlerinden çoklu denetimlerle doğrulandı

2021 3. Çeyrek
Maiar Değişimi: DEX AMM

2021 4. Çeyrek
* Maiar Uygulaması yeni özellikler
* DeFi 2.0: Borç Verme, Sentetik

Q2 2022
* Zincir İçi Yönetim
* Aşama 4

Elrond (EGLD) Partnerleri Kimlerdir?

Elrond, Binance, AU21 Capital, NGC Partners ve Maven 11 Capital gibi oldukça saygın ve tanınmış risk sermayeleri tarafından finanse edilmektedir. Temmuz 2019’dan itibaren bir tohum turunda toplam 1,9 milyon dolar topladılar.

Ana ağdan bu yana Elrond, ağın gelişimini hızlandırmak için farklı kategorilerde çok çeşitli projelerle ortaklık kurmuştur.

Elrond (EGLD) Tokenomiki Nasıldır?

* %19 18 ay boyunca özel yatırımcılara tahsis edildi
* %25 4 Temmuz 2019’da IEO tarihinde piyasaya sürülen tokenlerin %100’ü ile IEO yatırımcılarına tahsis edildi.
* %7 12 ay boyunca hak kazanılan Ekosistem ödüllerine tahsis edildi
* %8.5 12 ay boyunca hak kazanan bir Pazarlama Büyüme Havuzuna
* %2 tümü 12 ay boyunca hak kazanan bir Topluluk Fonuna
* %2,5 danışmanlara tahsis edildi ve IEO’dan sonra bir yıl süreyle kilitlendi
* %19 42 ay boyunca hak kazanan Kurucular ve Çekirdek üyelere tahsis edildi
* %17 30 ay boyunca hak kazanılan bir Rezerv Hazinesine tahsis edildi

Elrond (EGLD) Nasıl Satın Alınabilir?

Elrond (EGLD), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Elrond (EGLD) Nedir?” te bir düşünce

  1. Pingback: Elrond(EGLD)’nin Yeni İsmi Olan MultiversX NEDİR ? – COİN MÜHENDİSİ

  2. Pingback: EGLD Coin Analizi (20.12.2022) | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir