Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.747
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.747
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Elon Musk’tan Heyecanlandıran Dogecoin Tweeti!

Kripto para piyasası, FED’in faiz artırımı ve üst üste gelen tasfiye haberleriyle sarsılmaya devam ediyor. Buna göre Bitcoin, Dogecoin ve altcoin’lerde yaşanan kan banyosu bugün de sürüyor. İşte tam bu ümitsizlik havasında Tesla CEO’su Elon Musk, bir paylaşım yaptı. Musk, paylaşımında, şaşırtıcı olmamakla birlikte favori kripto para birimi olan Dogecoin’e vurgu yapıyordu. Detayları sizin için derledik.

Billy Markus Dogecoin hakkında paylaşım yaptı

Her şey Dogecoin mucidi Billy Markus’un fikirlerini dile getirmek için bir tweet paylaşmasıyla başladı. Paylaşımında Markus, insanların gerçekten “DOGE’yi bir şey için kullanmasını” istediğini söyledi. Bu nedenle, projenin var olmak için bir nedeni olduğunu söyledi. Ayrıca DOGE’nin herkesi eğlendirdiğini ifade etti. Markus’un paylaşımı şöyleydi:

“İnsanlar, DOGE’yi ‘pump and dump’ın ötesinde bir şey için kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede var olmak için bir nedeni olacak. Topluluk kripto paranın ne olduğunu ve piyasanın ne anlama geldiğinin farkına varıyor. Böylece onunla eğlenme imkanına kavuşuyorlar.”

Elon Musk’tan DOGE hayranlarını heyecanlandıran tweet

Billy Markus’un paylaşımına çok geçmeden Elon Musk yorum yaptı. Tesla CEO’su, coinmuhendisi.com olarak da daha önce bildirdiğimiz üzere, Dogecoin sevgisiyle tanınıyor. Buna göre Musk, geçtiğimiz aylarda bazı Tesla ürünlerinin DOGE ile satın alınabileceğini açıklamıştı. Bunun ardından Tesla’nın resmî web mağazasında, memecoin sahiplerinin nasıl işlem yapacağına yönelik bir makale yayınlandı. İşte Tesla CEO’sunun Markus’a yanıtı da bununla ilgiliydi. Musk, DOGE mucidine, “Tesla ve SpaceX ürünleri, belki gelecekte…” yorumunu yaptı. Bunun ardından paylaşım, Crypto topluluğu tarafından Tesla ve Space X’de DOGE’nin yeni ödeme yöntemleri ekleneceğine dair bir spekülasyonu tetikledi.

Dogecoin, kan banyosuna rağmen yükseliyor

Billy Markus ve Elon Musk’ın paylaşımlarının ardından Dogecoin yükselişe geçti. Buna göre DOGE yüzde 5 değer kazandı. Anlaşılan Crypto Twitter, ünlü milyarderin paylaşımını DOGE için yeni kullanım durumları olarak yorumladı. Gerçekten de ileride yeni SpaceX ve Tesla ürünlerinin şaka amaçlı ortaya çıkan bir kripto para birimiyle alınması mümkün olabilir. Ancak bunun ne kadar gerçekleşeceğini zaman gösterecek.

Musk’ın DOGE sevgisi

Tesla CEO’su sıklıkla Dogecoin paylaşımları yapıyor. Bilindiği üzere Musk, kripto piyasasına girdiği günden beri DOGE’nin koşulsuz bir savunucusuydu. Ünlü milyarder, 2022’nin Ocak ayında Tesla web mağazasındaki ürünlerde DOGE’yi bir ödeme yöntemi olarak test ettiklerini açıklamıştı. Bunun ardından DOGE, bir yükseliş rallisi yapmıştı. CEO, bu olayın öncesinde Dogecoin’in tüm projelerine ve topluluğuna da sürekli olarak destek vermişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir