Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.811
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.811
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Elon Musk’a Dogecoin Şoku: DOGE Davası Açılıyor!

Elon Musk ve Tesla etrafındaki herhangi bir haberle, Dogecoin fiyatı genellikle neredeyse anında fırlar. En son gelişmede, bir ABD vatandaşı Elon Musk’ı Dogecoin ile ilgili dolandırıcılığa karıştığı iddiasıyla suçluyor.

Elon Musk, Dogecoin dolandırıcılığı üzerine davayla karşı karşıya

Bir Bloomberg raporuna göre, Dogecoin ile ilgili iddialar nedeniyle Elon Musk 258 milyar dolar tazminatla karşı karşıya. Dava dosyası, Dogecoin’i desteklemek için bir “şantaj planının” parçası oldukları iddialarını öne sürüyor.

“Dogecoin ponzi planı”

Raporda, davanın ABD vatandaşı Keith Johnson tarafından açıldığı yer alıyor. Johnson’ın sanıklarının “Dogecoin Kripto Ponzi Planı tarafından dolandırıldığı” iddia edildi. Elon Musk’un Dogecoin fiyatını şişirmek için yasadışı bir şantaj girişimi oluşturduğu iddialar arasında. Dava sahibi Johnson, Perşembe günü Manhattan’daki federal mahkemeye yaptığı şikayette şunları söyledi:

Davalılar, Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu yanlış ve aldatıcı bir şekilde iddia ediyor.

Elon Musk’ın Dogecoin reklamlarını engelleme talebi

Şikayette Johnson, Nisan 2019’dan bu yana Dogecoin’de para kaybeden herkesi temsil etmeye çalıştı. 86 milyar dolar tazminat ve 172 milyar dolarlık üçlü hasar talep ederek Musk’a karşı da dava açılmasını talep etti. Buna göre mahkemenin Tesla CEO’sunun dünyanın en büyük memecoin’ini tanıtmasını engelleyen bir karar vermesini istiyor. Johnson ayrıca Musk Dogecoin davasında DOGE işlemlerinin eyalet ve federal yasalara göre kumar teşkil ettiğinin ilan edilmesini istiyor.

Son zamanlarda Musk, Tesla ürünlerinin DOGE kullanılarak satın alınabileceğini ve tokenin fiyatını yükseltebileceğini duyurdu. Ayrıca Dogecoin’in SpaceX ürünlerini çok yakında satın almak için de kullanılabileceğini açıkladı.

Elon Musk’ın DOGE sahibi olduğu biliniyor. Aynı zamanda, genellikle tweet’lerinde meme coin’i açıkça destekler. Tweetler, neredeyse her zaman Dogecoin için olumlu fiyat hareketi çekiyor. Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almaya olan ilgisi, DOGE satın alımına da ilgi uyandırmıştı.

Elon Musk’ın Doge tweet’leri

27 Mayıs 2022 Cuma günü Elon Musk, Dogecoin’i birkaç saatliğine yükselen başka bir tweet attı. Resmi Tesla ürünlerinin artık DOGE kullanılarak satın alınabileceğini duyurdu. Aynı zamanda kısa süre sonra SpaceX’in de aynı şeyi yapacağını tweetledi.

Elon Musk ayrıca, 9 Nisan’da bir dizi tweet’te, Twitter’ın abonelik hizmeti Twitter Blue’da, hizmet için bir ödeme seçeneği olarak Dogecoin’i içerebileceğini söyleyerek değişiklik önerdi. Coinmuhendisi.com olarak son gelişmeleri bu makalede ele aldık.

Son olarak Musk, ile Doge tweet’ini Haziran 2020’de aşağıdaki şekil attı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir