Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.363
% 1.74
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.363
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Elon Musk Twitter Anlaşmasında Son Dakika Gelişmesi!

DOGE sevgilisi ve Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı sonunda alacak mı? Washington Post tarafından yayınlanan bir haber buna ışık tutuyor. Washington Post, Twitter yönetim kurulunun, devralma anlaşmasının bir parçası olarak, Elon Musk’ın taleplerine uymayı planladığını söylüyor.

Elon Musk, Twitter’a şartlarını kabul ettirdi mi?

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Dogecoin hayranı Elon Musk’ın Twitter’ı alma girişimi engellerle karşılaştı. Bu yüzden de bu konu gündemden düştü. Şimdi gelen haberlere göre, bazı gelişmeler var. Musk, Twitter’dan bazı verileri talep etti. Twitter ise bu taleplere bir cevap vermedi.

Bununla birlikte yeni gelişmeye göre Elon Musk’ın dahili verilere yönelik talebi kabul gördü. Ayrıca Twitter, muhtemelen Elon Musk Twitter’ın devralmasının bir parçası olarak, Firehose’un tamamına erişim imkanı sağlayacak. Firehose, günlük olarak gönderilen 500 milyondan fazla tweet’ten oluşan devasa veri akışı.

Gelişme, Elon Musk’ın anlaşmayla ilgili çekincelerini bir SEC dosyasında güncellemesinden yaklaşık 48 saat sonra geldi. Pazartesi günü Elon Musk, SEC dosyasında talep karşılanmazsa Twitter devralma anlaşmasından çekilme konusunda uyarmıştı. Tesla CEO’su bir mektupta, Twitter’ın sahte hesapları ele alma biçimine yönelik itirazlara ilişkin çekincelerini detaylandırdı.

Elon Musk’ın twitter verilerine erişim hakkı

Elon Musk, Twitter’ın anlaşma kapsamında veri sağlaması gerektiğini açıkça belirtti. Ayrıca, hukuk ekibi, Musk’ın sosyal medya şirketinin müstakbel sahibi olarak istenen verilere açık bir şekilde yetkili olduğunu söylüyor. Bu, Elon Musk’ın Twitter’ı mülkiyetine geçirmeye hazırlanmasını sağlamak için gerekli. Ayrıca, işlem finansmanını kolaylaştırmak için önemli. Hukuk ekibi, şu hususları dile getiriyor:

Elon Musk Her ikisini de yapmak istiyor. Bunun içi de Twitter’ın iş modelinin özü olan aktif kullanıcı tabanı hakkında tam ve doğru bir bilgiyi almalı.

Elon Musk Twitter anlaşmasını buradan mı yaptı?

Kuşkusuz, Twitter’ın uyum anlaşması talep ediyor. Ancak, Elon Musk’ın anlaşmayı kapatma düşüncesi için hala uzun bir yol olabilir. Aslında, spam ve bot hesapların oranıyla ilgili şüpheleri, kamuoyuna yaptığı tek itirazdı. Eğer, Twiter hesap verileri sağlar ve Elon Musk’ın değerlendirmesi açısından her şey yolunda giderse, buna neredeyse tamamlanmış bir anlaşma diyebiliriz.

Elon Musk’ın ekibi Pazartesi günkü mektupla ilgili bilgi verdi. Ekip, Twitter’ın veri sağlamayı reddetmesinin daha fazla şüpheye neden olduğunu söyledi. Ekip, şirketin, Elon Musk’ın veri analizinin ortaya çıkaracağı sonuçlar nedeniyle endişeli olduğundan ve bu yüzden verileri sakladığından şüpheleniyor.

Elon Musk, Twitter’ın aktif olarak direndiğini ve birleşme anlaşması kapsamındaki bilgi haklarına engel olduğunu iddia ediyor. Musk, “Bu, Twitter’ın birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir maddi ihlalidir,” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir