Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.441
% 0.50
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.441
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Elon Musk Ne Kadar Tesla Hissesine Sahip?

Elon Musk

Elon Musk, tek bir kalem darbesiyle 56 milyar dolar kaybederek servetinde önemli bir düşüş yaşadı. Darbe 30 Ocak 2024’te Delaware yargıcı Şansölye Kathaleen McCormick’in Musk’ın Tesla Motors’tan aldığı yüklü ödeme paketinin hissedarlara karşı adil olmadığına ve iptal edilmesi gerektiğine karar vermesiyle geldi.

İlginizi Çekebilir: Orderly Network 2024 Planlarını Açıkladı!

Elon Musk Yargıç Kararıyla Servetinde Düşüş Yaşadı

Yargıcın verdiği karar Elon Musk’ı sadece dünyanın en zengin kişisi konumundan indirmekle kalmadı, aynı zamanda net servetini yaklaşık 198,9 milyar dolara düşürerek Fransız Bernard Arnault’nun 19 milyar dolar gerisinde bıraktı. Ayrıca, Musk’ın kurumsal varlıklarının Delaware’den Teksas’a geniş çaplı bir şekilde taşınmasını teşvik etti.

Bu gerilemeye rağmen Musk, büyük ölçüde Tesla’daki önemli hisseleri nedeniyle önemli bir servete sahip. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 14 Şubat 2024 itibariyle yapılan son başvurulara göre Musk, 715 milyondan biraz fazla TSLA hissesine sahip ve bu da yaklaşık %20,5’lik bir sahiplik payına karşılık geliyor.

Gerçekten de Musk’ın mevcut servetinin önemli bir kısmı Tesla’nın servetine bağlı. Şu anda TSLA hisselerinin değeri 135 milyar doların biraz altında ve net servetinin yaklaşık %67’sini oluşturuyor.

Musk Dünya’ nın En Zengin Kişileri Sıralamasından Düştü

Musk’ın dünyanın en zengin kişileri sıralamasındaki düşüşü yalnızca maaş paketinin iptal edilmesinden kaynaklanmıyor. Tesla, son aylarda, sektördekilerin ‘elektrikli araç kışı’ olarak adlandırdığı, rekabetin arttığı ve talebin azaldığı bir dönemde borsada önemli bir gerileme yaşadı.

Geçtiğimiz 52 hafta içinde Tesla’nın hisseleri %11,92 oranında, yılın başından bu yana ise %24,04 oranında düşüş gösterdi. Şirketin hisseleri son 30 günde %14,19’luk bir düşüşle düşüş eğilimini sürdürürken, son tam işlem seansı olumlu bir dönüşe sahne oldu ve Çarşamba gününü %2,55 artışla 188,71$’dan kapattı.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir