Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.651
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.651
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Elon Musk Doğruladı: Binance’deki Bu Altcoin’den Aldı!

Tesla CEO’su Elon Musk, piyasadaki keskin fiyat düşüşünün ortasında Twitter’da Dogecoin’e verdiği desteği yineledi. DOGE için beklenen yükseliş, milyarderin daha fazla DOGE satın aldığını doğrulaması ile sağlandı.

Elon Musk daha fazla Dogecoin alıyor

Elon Musk’ın açıklamalarının ardından, Dogecoin fiyatı Binance’de %13’ün üzerinde yükseldi. DOGE, hızlı bir şekilde 0.05877 dolarla günün zirvesine ulaştı. Tesla CEO’su, Babalar Günü’nde hayranlarını övdükten sonra aşağıdaki Dogecoin tweet’iyle kripto gündemine oturdu.

İlk yatırımcılarına büyük karlar sunan Dogecoin, en kötü performans gösteren altcoin projeleri arasında yer alıyor. Rekor 0,73 dolar fiyatından şimdiden %92,33 değer kaybetti. Ancak buna rağmen Musk, meme coin’i desteklemeye devam ediyor. Yakın bir tarihte, Tesla’nın ardından SpaceX’inde DOGE ile ödeme kabul edeceğini duyurdu. Bu tweet, Dogecoin fiyatında çift haneli yükselişi tetikledi.

Milyarder, şirketleriyle Dogecoin’i desteklemeye devam ediyor

Bu yılın başlarında Tesla, bazı ürünlerde Dogecoin (DOGE) ile ödeme kabul edeceğini duyurdu. Musk, kısa bir süre sonra SpaceX’in de DOGE ile ödeme kabul edebileceğini açıkladı. Görünüşe göre Musk’ın desteği burada bitmeyecek. Dünyanın en zengin insanı ayrıca, Cumartesi günü şirketlerinin Dogecoin’in kullanım durumlarını artıracağını bildirdi. Bu arada Dogecoin, değerinin çoğunu kaybetmiş olmasına rağmen, piyasa değeri açısından hala onuncu en büyük kripto para birimidir.

Elon Musk’un tüm Dogecoin tweet’leri

Musk, ilk olarak Ocak 2018’de kendisinin kurduğu The Boring Company’nin alev makinesini piyasaya sürmesiyle Dogecoin hakkında tweet atmaya başladı:

Şubat 2018’den en az Şubat 2019’a kadar Musk, Twitter aracılığıyla bir arkadaşının kendisine gönderdiği 0.25 BTC dışında hiçbir kripto para birimine sahip olmadığını açıkça belirtti. Ancak o yılın Nisan ayında Musk’ın açıklamasıyla kripto para piyasasında her şey değişti. Ardından, Dogecoin’e olan desteğini yıllarca sürdürmeye devam etti.

Elon Musk’un bir diğer tweet’i: “Dogecoin halkın kripto parasıdır”. Bu tweet’in Ocak 2021’de Dogecoin’i ATH’ye çıkarmaya yardımcı olduğu konusunda genel bir fikir birliği var. Ayrıca Musk, Mayıs 2021’deki “Saturday Night Live” shovuna katıldığında, Dogecoin 0.73 dolar ile zirve yaptı.

Son olarak, Musk’ın en önemli tweet’lerinden biri Twitter ile ilgili oldu. Elon Musk Twitter’ı satın alma konusunda ciddileştikçe, Dogecoin’in fiyatı yaklaşık %14 değer kazandı. Bu ayın başlarında Twitter’ın %9,2 hissesini satın alan Musk, 9 Nisan’daki bir dizi tweet’te, hizmet için bir ödeme seçeneği olarak Dogecoin’i dahil edebileceğini söyleyerek Twitter’ın abonelik hizmeti Twitter Blue’da değişiklik önerdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir