Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.326
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.326
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analist: Bu Altcoin Fena Çakılacak!

İsabetli tahminleriyle bilinen kripto analisti Peter Brandt, lider altcoin için çöküş riski öngörüyor. Ethereum fiyatının düşmeye devam edeceğini doğru bir şekilde tahmin analist, 500 doların altında yeni bir dip belirliyor.

Peter Brandt, lider altcoin için “300 dolar” diyor

Yakın tarihli bir tweet’te, Peter Brandt, piyasanın en büyük altcoin projesi olan Ethereum’un fiyatının 300 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Aşırı düşüş eğiliminin altını çizmek için Brandt, önde gelen altcoin’i düşmanının parasıyla bile satın almayacağını söyledi. Cumartesi günü ETH, Binance’de Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesi olan 881 doları gördü. Dipten gelen yeni yatırımcıların ardından şimdi Binance’de 1.000 doların üzerinde işlem görüyor. Ancak genel duyarlılık ezici bir şekilde düşüşe devam ediyor.

Ethereum fiyatı ATH fiyatından %80 eridi

Lider altcoin, Kasım ayında ulaşılan 4.878 dolarlık rekor zirvesinden şimdi yaklaşık %80 düştü. Brandt’in düşüş fiyat hedefine ulaşmak için ETH fiyatının buradan %69 daha düşmesi gerekecek. Konu Bitcoin olduğunda, Brandt hala “temelde değersiz” hale gelme olasılığının %50 olduğunu iddia ediyor…

Bununla birlikte, lider kripto para biriminin sonunda 500.000 dolara ulaştığı bir senaryoyu göz ardı etmiyor. Brandt, uzun vadede Bitcoin fiyatında yükselişe devam ettiğini açıkladı. Ancak, rasyonel düşünmek yerine yatırımlarıyla evlenmeyi seçen topluluk üyelerini sert bir şekilde eleştirdi. Brandt, yakın tarihli tweet’lerinde “kripto kötü bir inançtır” dedi.

Tecrübeli analist, lazer gözlü Bitcoin savunucularına taraf alarak, aşırı piyasa coşkusunun uzun süredir eleştirmeni olmuştur. Grafik uzmanı, Bitcoin’i hala sadece bir spekülasyon aracı olarak görüyor. Bunun yanında, görünüşe göre artık meşru bir yatırım haline geldiği fikrini reddediyor. Bu ayın başlarında Brandt, Ethereum fiyatının düşmeye devam edeceğini doğru bir şekilde tahmin etmişti.

Altcoin yatırımcıları, Bitcoin’de hangi seviyelere bakıyor?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin, 18.000 doların altına düştükten sonra tarihinde ilk kez 2017’deki ATH seviyesinin altına düştü. Son yükselişin ana nedenlerinden biri, ağın hacmindeki çok katlı artıştan kaynaklanıyor. Şimdi %83 gibi büyük bir artış gösteren hacim tahminleri, önümüzdeki günlerde potansiyel rallilere işaret ediyor.

Bununla birlikte, Santiment’e göre, Bitcoin’in borsalardaki arzı son günlerde büyük ölçüde düştü. Aşağıda gösterildiği gibi, yalnızca son beş gün içinde %0,6’sı borsalardan çekildi. Bu, en kötüsünün bittiğine dair artan bir fikir birliği olduğu ve Bitcoin için kartlarda bir ralli olduğu anlamına geliyor.

Borsalar BTC’yi boşaltıyor olsa da, burada daha fazla acı olduğunu gösteren bir metrik daha var. Santiment’in analizine göre, Bitcoin bu hafta gerçekleşen en büyük kayıpları gördü. Göze çarpan kayıp, ağ gerçekleşen kar kaybı metriği kullanılarak tahmin edilmiştir. Bu aynı zamanda değerinin neredeyse %33’ünü kaybettiği bir hafta boyunca yatırımcının acısına da ışık tutuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir