Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.519
% 3.97
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.519
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Elon Musk, 3,95 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı

Yazar – Senad Karaahmetovic

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan başvurulara göre Tesla (NASDAQ:TSLA) CEO’su Elon Musk, Twitter’ı devraldıktan sadece birkaç gün sonra Tesla’nın yaklaşık 4 milyar dolar değerinde hissesini sattı.

Musk, Cuma ve Salı günleri arasında Tesla hisselerini satışa çıkarmıştı. Elektrikli araç (EV) şirketi yaklaşık 19,5 milyon hissesini sattı ve kendisine yaklaşık %14’lük tahmini bir hisse bıraktı. Milyarder geçen yıl yaklaşık 22 milyar dolar değerinde hisse satışı yapmıştı.

Analistler milyarder yatırımcının, sosyal medya şirketinin 44 milyar dolarlık devralımını finanse etmek için bazı Tesla hisselerini satmak zorunda kalacağını tahmin ettikleri için son satış turu beklenmedik bir gelişme değildi.

Kasım ayından önce Musk, anlaşmanın finansmanına yardımcı olmak için Ağustos ayında yaklaşık 7 milyar dolar ve Nisan ayında 8 milyar doların üzerinde Tesla hissesi satmıştı.

Musk’ın Twitter’ı özelleştirme teklifinde bulunmasından bu yana Tesla hisseleri %40’ın üzerinde düşüş gösterdi. EV şirketinin hisseleri Çarşamba günü açılış öncesinde yaklaşık %1 değer kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir